ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:14
 

Περδίκης: Αναμένουμε από Κυβέρνηση και ΚΤ να φέρουν προτάσεις για προστασία πρώτης κατοικίας

«Κάτι πρέπει να γίνει γι’ αυτές τις κατηγορίες και υπάρχουν και τα θέματα της προστασίας της επαγγελματικής στέγης και της μικρής επιχείρησης», ανέφερε ο πρόεδρος του κινήματος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναμένει από την Κυβέρνηση και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Περδίκη, να φέρουν, εντός Φεβρουαρίου, προτάσεις για προστασία της πρώτης κατοικίας για ευάλωτους δανειολήπτες που δεν μπόρεσαν να μπουν στο ΕΣΤΙΑ ή αυτούς οι οποίοι μπαίνουν στο ΕΣΤΙΑ και κινδυνεύουν να μην ανταποκριθούν.

«Κάτι πρέπει να γίνει γι’ αυτές τις κατηγορίες και υπάρχουν και τα θέματα της προστασίας της επαγγελματικής στέγης, της μικρής επιχείρησης, τα οποία για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικά», είπε ο κ. Περδίκης σε δηλώσεις του, ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ) και του Συνδέσμου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας που έγινε στα γραφεία του Κινήματος στο πλαίσιο του νέου κύκλου επαφών που πραγματοποιούν από σήμερα με τα πολιτικά κόμματα οι δύο σύνδεσμοι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, με την αντιπροσωπεία του Κινήματος της οποία ηγείτο ο Πρόεδρος του Κινήματος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον χειρισμό των δανειοληπτών που αιτούνται ένταξη στο σχέδιο ΕΣΤΙΑ, όπως επίσης και θέματα που απασχολούν τους ευάλωτους δανειολήπτες.

Επίσης, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι «υπάρχουν πολλά θέματα ακόμη ανοικτά» και «αναλόγως θα πρέπει να δούμε και στη Βουλή ως πολιτικά κόμματα αν υπάρχει περιθώριο για ακόμα μια κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, παρόλο που η τελευταία πρωτοβουλία που έχουμε πάρει ως κόμματα, κατέληξε και αυτή στα δικαστήρια και δικάζεται αυτή τη στιγμή».

Κληθείς να σχολιάσει τις αλλαγές που προτείνει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ εάν είναι υλοποιήσιμες, ο κ. Περδίκης είπε ότι «υπάρχουν θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την προστασία του δικαιώματος της κατοικίας» και ανέφερε ως παράδειγμα το τι θα γίνει με εκείνες τις περιπτώσεις που ο δανειολήπτης θα χάσει το σπίτι του.

«Πρέπει να εξασφαλιστεί το συνταγματικό του δικαίωμα στην κατοικία και πρέπει να δούμε με την Κυβέρνηση πως θα εξασφαλίζεται αυτό το δικαίωμα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το Κίνημα θεωρεί «πως σε όλα αυτά τα προγράμματα προστασίας της κατοικίας θα πρέπει να υπάρχει και πρόνοια για την προστασία της μικρής επαγγελματικής στέγης, που δεν υπάρχει σήμερα».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΥΠΡΟΔΑΤ Κώστας Μελάς αναφέρθηκε στο νέο κύκλο επαφών που πραγματοποιούν από σήμερα με πολιτικά κόμματα που στόχο έχουν, όπως είπε, να προωθηθούν κάποιες αναγκαίες αλλαγές στο Σχέδιο Εστία για προστασία της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων δανειοληπτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σ. Λίλι στην «Κ» - Λάθος να πιστεύει κανείς ότι η σωστή λύση είναι με την απομόνωση των Τ/κ

«Δυστυχως οι εγγλεζοι εχουν αποδειξει πολλες φορες οτι ειναι τουρκοφιλοι. Τωρα δε που θα ειναι εκτος ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  13:16

Στα €20,74 δισ. το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το 2019

«Αν αποφεύγονταν διάφορα έξοδα όπως για παράδειγμα η `συντήρηση` των παρασιτικών συνοδών του προέδρου ...»
ΑΚΑ  |  09:33

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Κάντε αυτό το έτος ένα αξιοσημείωτο και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Κάντε αίτηση ...»
Martin Laura  |  16:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X