ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Περδίκης: Παραίτηση ΥΠΟΙΚ και αποδοχή της από τον Πρόεδρο

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων αναφέρθηκε στο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τον συνεργατισμό

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών και αποδοχή της από τον Πρόεδρο ζητά ο Περδίκης.

Το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού εκθέτει την παρούσα κυβέρνηση και «αν ήμουν προσωπικά στην θέση του Υπουργού Οικονομικών θα έθετα την παραίτηση μου στην διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και αν ήμουν ο Πρόεδρος θα την έκανα δεκτή», δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης αναφερόμενος στο θέμα.

Σε δήλωση στη Βουλή, ο κ. Περδίκης πρόσθεσε πως εναπόκειται στην Κυπριακή Δημοκρατία να αποδείξει ότι εκεί που υπάρχουν θέματα ποινικών ευθυνών, αυτή η πολιτεία ότι μπορεί να τιμωρεί.

Το Κίνημα αναμένει από την κυβέρνηση και ιδιαίτερα από τον Γενικό Εισαγγελέα να μελετήσουν το υλικό αυτό, με την βοήθεια της ομάδας που έχει συσταθεί από τη Νομική Υπηρεσία, και να αποδοθούν ευθύνες το συντομότερο δυνατό, συνέχισε ο κ. Περδίκης.

Περαιτέρω ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι η δημοσιοποίηση του πορίσματος για την κατάρρευση του Συνεργατισμού είναι μια πράξη δημοκρατική την οποία εναγωνίως η κοινή γνώμη αποζητούσε, δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχουν εμφανώς ευθύνες για το ξεπούλημα της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε επίσης ότι οι 800 και πλέον σελίδες από τις οποίες αποτελείται το πόρισμα εμπεριέχουν ενδιαφέροντα στοιχεία τόσο από το 1985 μέχρι το 2013, όσο και από το 2013 μέχρι και το κλείσιμο του Συνεργατισμού.

Ο ​κ. Περδίκης παρατήρησε ακόμα πως είναι ένα πόρισμα που δεν μασά τα λόγια του και έρχεται να επιβραβεύσει όσους από εμάς αγωνίζονται για ενίσχυση των θεσμών ελέγχου.

Παρατήρησε επίσης ότι πολλά άτομα που κατείχαν θέσεις κλειδιά στον Συνεργατισμό αλλά και διετέλεσαν πρόεδροι σε τοπικές ΣΠΕ, φέρουν ευθύνες για θέματα αποφάσεων αλλά και για χειρισμό δανείων που έγιναν.

Τέλος ο κ. Περδίκης είπε πως το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα μελετήσει το πολυσέλιδο έγγραφο για να μπορεί να προβεί σε επιμέρους αναλύσεις και θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της απόδοσης ευθυνών οι οποίες πρέπει να υπάρξουν, είτε αυτές είναι πολιτικές, είτε ποινικές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση