ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ποτέ δεν αποφύγαμε το τραπέζι και την επικοινωνία, λέει ο Τατάρ

«Το άτομο που θα διοριστεί είναι προσωπικός απεσταλμένος και αυτός ή αυτή θα αξιολογήσει μόνο κατά πόσον υπάρχει κοινό έδαφος» ανέφερε.

ΚΥΠΕ

Ποτέ δεν αποφύγαμε το τραπέζι και την επικοινωνία, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ αναφορικά με το θέμα του διορισμού ειδικού απεσταλμένου από τον ΓΓ του ΟΗΕ, επαναλαμβάνοντας εκ νέου ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν μόνο με την επιβεβαίωση «της ισότητας και του ίσου διεθνούς στάτους των δύο κοινοτήτων».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον ηγέτη του Κιργιστάν Σαντίρ Τζαπάροβ στο Κιργιστάν, ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε στο θέμα του διορισμού Ειδικού Απεσταλμένου από τον Αντόνιο Γκουτέρες, αποφεύγοντας να αναφέρει ότι η τ/κ πλευρά έδωσε το πράσινο φως για το διορισμό του ή όχι.

«Το άτομο που θα διοριστεί είναι προσωπικός απεσταλμένος και αυτός ή αυτή θα αξιολογήσει μόνο κατά πόσον υπάρχει κοινό έδαφος» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Τ/κ ηγέτης.

Σημειώνοντας ότι ακολουθούν τη διαδικασία, ο κ. Τατάρ είπε ότι πάντα είχαν καλή θέληση στις διαπραγματεύσεις με τα Ηνωμένα Έθνη για τρία χρόνια.

«Ποτέ δεν αποφύγαμε το τραπέζι και την επικοινωνία», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι «οι επίσημες διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν μόνο με την επιβεβαίωση της ισότητας και του ίσου διεθνούς στάτους».

Όπως μεταδίδει το «τ/κ πρακτορείο ειδήσεων», η συνάντηση με τον Κιργίσιο Πρόεδρο έγινε στο προεδρικό μέγαρο και διήρκεσε μιάμιση περίπου ώρα. Αρχικά πραγματοποιήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνάντηση.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι σχέσεις μεταξύ του ψευδοκράτους και των τουρκογενών κρατών, ιδιαίτερα την Κιργισία και ιδιαίτερα θέματα παιδείας και τουρισμού.

Σε ανακοίνωσή της η λεγόμενη προεδρία χαρακτήρισε τη συνάντηση «ιστορική».

Σύμφωνα με τον κ. Τατάρτ, ο Τζαπάροβ, ο οποίος είναι γνώστης του Κυπριακού και έζησε για λίγο καιρό στην Κύπρο, κατανοεί πολύ καλά τα προβλήματα του «τ/κ λαού» και την αδικία σε βάρος του, κατά την έκφρασή του.

Είπε ακόμη ότι παρέθεσε την πολιτική «δύο κρατών», προσθέτοντας ότι οι Τ/κ μπορούν σταδιακά να έχουν την εκπροσώπηση που τους αξίζει, όπως ανέφερε.

Είπε ότι υπάρχει κοινή θέση ότι η ροή φοιτητών και τουριστών μεταξύ του ψευδοκράτους και της Κιργισίας μπορεί να αυξηθεί, προσθέτοντας ότι οι απευθείας πτήσεις είναι «η μεγαλύτερη ευχή».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση