ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:54
 

Προδρόμου: Παρακολουθούμε τις εξελίξεις που επηρεάζουν το Κυπριακό

«Αυτή την ώρα η προσοχή μας είναι στη θετική απάντηση που έχει δώσει ο Πρόεδρος για επανέναρξη του διαλόγου» σημείωσε

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κυβέρνηση παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις που επηρεάζουν τους παράγοντες και τους πρωταγωνιστές στο Κυπριακό δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, στο περιθώριο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Υπουργό Παιδείας, στην προεδρική εξοχική κατοικία στο Τρόοδος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά πόσο η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας δύναται να επηρεάσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «φυσικά παρακολουθούμε τις διεθνείς εξελίξεις, ιδιαίτερα τις διεθνείς εξελίξεις που επηρεάζουν τους παράγοντες και τους πρωταγωνιστές στο Κυπριακό».

«Μπορούν να γίνουν πάρα πολλές αναλύσεις και εκτιμήσεις, και πρέπει να γίνονται. Βεβαίως αυτή την ώρα η δική μας προσοχή, πολιτικά, είναι στη θετική απάντηση που έχει δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό», σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι «η προσοχή μας είναι στραμμένη στην πρωτοβουλία του ΓΓ των ΗΕ και θα περιμένουμε την εξέλιξη της ανίχνευσης εδάφους που κάνει η Ειδική Απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες, Τζέην Χολ Λουτ».

Ο Εκπρόσωπος κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας ότι σε περίπτωση οριστικού ναυαγίου στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, Τουρκία και ψευδοκράτος επεξεργάζονται σχέδιο ανοίγματος της Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας ως πρόβα για το άνοιγμα του Βαρωσιού.

Επί τούτου, ο κ. Προδρόμου, είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δηλώσει στην Τζέην Χολ Λουτ ότι είναι έτοιμος για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί όπου μείναμε με δεδομένο το πλαίσιο Γκουτέρες και με αξιοποίηση του πλαισίου Γκουτέρες».

«Διότι ο στόχος μας δεν είναι απλώς να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις, αλλά να φτάσουμε σε μία συνολική λύση του Κυπριακού», συμπλήρωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Είπε, επίσης, ότι «το δικό μας σχέδιο είναι να λυθεί το Κυπριακό, να τερματιστεί η κατοχή, να επανενωθεί απελευθερωμένη η Κύπρος, χωρίς εγγυητές και ξένους στρατούς, επομένως, δεν θέλουμε να συζητήσουμε ούτε σε καμιά περίπτωση θέλουμε να σχολιάσουμε το αδιέξοδο, στο οποίο αναφέρονται ενδεχομένως τουρκικές πηγές».

Εξάλλου ερωτηθείς πού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο για τον αγωγό και με την εταιρεία Noble για το κοίτασμα "Αφροδίτη", ο κ. Προδρόμου είπε ότι «οι διαπραγματεύσεις (με την Αίγυπτο) είναι σε εξέλιξη. Το πότε θα υπάρξουν ανακοινώσιμα αποτελέσματα θα το πληροφορηθούμε από το Υπουργείο Ενέργειας».

Πρόσθεσε ότι «η εξέλιξη που είχαμε στη διάρκεια αυτών των ημερών είναι ότι εκπρόσωποι των πολιτικών δυνάμεων, τεχνοκράτες, έχουν προμηθευτεί στοιχεία ώστε να έχουν μια πιο τεκμηριωμένη άποψη, όπως είχε ζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τελευταία σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Γνωρίζοντας το παρελθόν και των δύο (και γενικά των Τούρκων σε σχέση με των δικών μας), ο Τσαβόσουγλου ...»
Ελεύθερο Πνεύμα  |  19:53

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Δυστυχώς για τον Τσαβούσογλου, κανείς δεν το πιστεύει. Είναι αναξιόπιστος!!!»
ΑΚΑ  |  10:57

Φ.Φωτίου: Ο παραλογισμός της κατοχής πρέπει να τερματιστεί

«Εσύ κύριε Φωτίου πότε θα πάς σπίτι σου? Αρκετάς είσπραξες τόσα χρόνια. »
ΑΚΑ  |  10:55

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X