ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προτάσεις ΔΗΣΥ για πρόστιμα και οδική ασφάλεια

Τι προβλέπουν οι τροποποιήσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τρεις προτάσεις νόμου για τροποποιήσεις σχετικά με τα πρόστιμα και τους βαθμούς ποινής κατέθεσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Σε δηλώσεις της η Βουλεύτρια και Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου Φωτεινή Τσιρίδου ανέφερε ότι οι προτάσεις προβλέπουν:

1. ⁠Αύξηση του χρόνου αποπληρωμής των εξωδίκων στους δύο μήνες. Είναι ένα εύλογο χρονικό διάστημα που θεωρούμε ότι διευκολύνει τους πολίτες να πληρώσουν.

2. Μείωση κατά 30% του προστίμου αν αυτό αποπληρωθεί εντός 30 ημερών, έτσι ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής με έκπτωση αφού λάβουν το μηνιαίο εισόδημά τους.

3. ⁠Όσοι βαθμοί ποινής επιβλήθηκαν μέχρι τον προηγούμενο μήνα αποκλειστικά και μόνο από το σύστημα φωτοεπισήμανσης, δεν θα ισχύσουν. Η εν λόγω πρόταση νόμου έχει βάση ένεκα της παραδοχής για την προβληματική λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης (κυρίως για τη στροφή δεξιά) καθώς και για τη γενικότερη κατάσταση στους δρόμους, τη σήμανση και τις πινακίδες.

«Με τις πιο πάνω τροποποιήσεις επιτυγχάνεται αφενός η διευκόλυνση των πολιτών να αποπληρώσουν τα πρόστιμα και αφετέρου δεν επιβαρύνονται η δημόσια διοίκηση και τα δικαστήρια με επιπλέον διοικητικό φόρτο και γραφειοκρατία», αναφέρει η κα Τσιρίδου.

«Τονίζουμε ότι το ζητούμενο με την εφαρμογή του συστήματος φωτοεπισήμανσης είναι η οδική ασφάλεια και όχι η επιβολή δυσβάσταχτων προστίμων», αναφέρει η Βουλεύτρια τονίζοντας πως «πέραν των πιο πάνω νομοθετικών πρωτοβουλιών, η κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση στα φώτα τροχαίας και να προβεί σε εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού τόσο για το σύστημα φωτοεπισήμανσης όσο και για την οδική ασφάλεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση