ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σ. Ορφανίδου: Καθήκον μας η διασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας

Είπε ότι η ψηφιοποίηση των δεδομένων υγείας των ασθενών θα ενισχύσει τον τομέα έρευνας

ΚΥΠΕ

Το καθήκον μας ως Βουλευτές «είναι να διασφαλίσουμε ότι ανταποκρινόμαστε πλήρως στις προσδοκίες των πολιτών να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ποιοτικής υγειονομικής περίθαλψης, χωρίς αποκλεισμούς, ανισότητες και διακρίσεις, με κατάλληλες υποδομές και επαρκή στελέχωση», σημείωσε η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, Σάβια Ορφανίδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής σε παρέμβασή της σε τηλεδιάσκεψη της Διακοινοβουλευτικής Συνάντησης της Ειδικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταπολέμηση του καρκίνου, η κ. Ορφανίδου είπε πως σε ό,τι αφορά την Κύπρο, «πέραν της Εθνικής Στρατηγικής για τον καρκίνο, από το 2019 λειτουργεί το Ινστιτούτο Έρευνας Καρκίνου ως κέντρο ανταλλαγής πληροφοριών και γνώσεων».

Αναφέρθηκε, επίσης, «στις εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχουν τα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια, καθώς και άλλοι φορείς στους τομείς της πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης».

Η Κύπρια Βουλευτής, «χαιρέτισε την πρωτοβουλία για την εκπόνηση ολοκληρωμένου ευρωπαϊκού σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου και ως βασικού πυλώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας για τη δόμηση πιο ισχυρών και ανθεκτικών συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης».

Είπε, επίσης, ότι «η ψηφιοποίηση των δεδομένων υγείας των ασθενών θα ενισχύσει τον τομέα έρευνας και την καλύτερη διασυνοριακή περίθαλψη για πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου» υπογραμμίζοντας ότι «για την επιτυχή εφαρμογή του Σχεδίου χρειάζεται αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων και επαρκής χρηματοδότηση».

Καταλήγοντας, η κ. Ορφανίδου, σημείωσε ότι «τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αξιοποιήσουν το ευρωπαϊκό σχέδιο καταπολέμησης του καρκίνου, ώστε να επιτύχουν αποτελεσματικότερη εφαρμογή των υφιστάμενων Εθνικών Στρατηγικών τους κατά του καρκίνου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση