ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε τροχιά εκλογών το ΔΗΚΟ

Στις 13 Ιουνίου διεξάγεται η υποβολή των υποψηφιοτήτων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την προσεχή Τρίτη υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τη θέση της ανώτατης ηγεσία του ΔΗΚΟ και παράλληλα του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, καθώς το εκλογικό συνέδριο θα διεξαχθεί την 9η Ιουλίου. Οι μέχρι τώρα συζητήσεις καταδεικνύουν πως ελάχιστες θα είναι οι αλλαγές εντός του κόμματος και ιδιαίτερα στην ηγετική πυραμίδα.

Ο Φύτος Κωνσταντίνου επαναδιεκδικεί τελικώς την θέση του οργανωτικού μετά τον διορισμό Παλατέ στο Προεδρικό

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος επαναδιεκδικεί τη θέση του Προέδρου του κόμματος χωρίς κανέναν να τον αμφισβητεί, όπως επίσης και η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου την θέση της αναπληρώτριας προέδρου του ΔΗΚΟ. Τις θέσεις αντιπροέδρου επαναδιεκδικούν οι Μιχάλης Δαμιανός, Νεόφυτος Χαραλαμπίδης αλλά και ο βουλευτής Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης.

Διαφοροποιήσεις ωστόσο αναμένονται στις υπόλοιπες θέσεις. Την θέση του γενικού γραμματέα, θα διεκδικήσει ο τέως διευθυντής του γραφείου του Προέδρου του ΔΗΚΟ Γιώργος Σολωμού. Εξήγγειλε άλλωστε μέσω συνέντευξής του στον «Φιλελεύθερο», κάτι το οποίο συζητήθηκε εντόνως στα κομματικά πηγαδάκια, αν ληφθεί υπόψη πως ο κ. Αντωνιάδης κατέχει μέχρι σήμερα την εν λόγω θέση. Ο «Π» αποκάλυψε πάντως πως μετά από πιέσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου ο ίδιος σκέφτεται να διεκδικήσει την θέση του κεντρικού οργανωτικού. Κύκλοι από το περιβάλλον του σημειώνουν βεβαίως πως ο ίδιος θα διεκδικήσει όπου υπάρχει ανάγκη.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να περιπλεχθεί η κατάσταση καθώς την θέση του κεντρικού οργανωτικού αποφάσισε να επαναδιεκδικήσει ο Φύτος Κωνσταντίνου. Ο κ. Κωνσταντίνου θα αποσυρόταν αναλαμβάνοντας θέση επίτιμου οργανωτικού, δίδοντας την σκυτάλη στον μέχρι πρότινος βοηθό οργανωτικό του Παναγιώτη Παλατέ. Η απόφασή του να επαναδιεκδικήσει ωστόσο λήφθηκε όταν ο κ. Παλατές διορίστηκε από τον Νίκο Χριστοδουλίδη σύμβουλος στο Προεδρικό. Θα διαφανεί συνεπώς το επόμενο διάστημα αν θα υπάρξει μάχη για την θέση του οργανωτικού μεταξύ των Αντωνιάδη και Κωνσταντίνου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση