ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΣΕΑ Τουρκίας: Έκκληση σε όλες τις χώρες για αναγνώριση ψευδοκράτους

«Οι κύκλοι που ενθάρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς καλούνται να λειτουργήσουν με κοινή λογική», αναφέρεται στην ανακοίνωση

ΚΥΠΕ

Έκκληση προς όλες τις χώρες για αναγνώριση του ψευδοκράτους, απευθύνει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας, ενώ για την Ελλάδα δηλώνει ότι η Τουρκία δεν θα αποφύγει να χρησιμοποιήσει κάθε είδους μέθοδο και μέσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της.

Στην ανακοίνωσή του, έπειτα από 4 ώρες συνεδρίας, το ΣΕΑ αναφέρει ότι «η Ελλάδα δεν έχει εγκαταλείψει τις παράνομες πρακτικές της παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες».

«Οι κύκλοι που ενθάρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς καλούνται να λειτουργήσουν με κοινή λογική», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι κατά τη συνεδρίαση «τονίστηκε ότι δεν θα αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για την προστασία των συμφερόντων του έθνους μας απέναντι στις μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «αξιολογήθηκε η απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων κατά της ‘Ελληνοκυπριακής διοίκησης’. Έγινε έκκληση να ανατραπεί αυτή η απόφαση, η οποία επηρεάζει αρνητικά την ειρήνη και την ισορροπία στην Ανατολική Μεσόγειο και η οποία είναι επίσης αντίθετη προς το πνεύμα της συμμαχίας».

«Όλες οι χώρες κλήθηκαν να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία της ‘τδβκ’, τονίζοντας ότι οι δραστηριότητες υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση