ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στα μαλακά η αντιεμβολιαστική συμπεριφορά του Μόρφου

Η Ιερά Σύνοδος ζήτησε μόνο συμμόρφωση του κλήρου στις αποφάσεις της για πανδημία και εμβόλια

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Με παροτρύνσεις σε Ιεράρχες, ιερείς και λαϊκούς για συμμόρφωση τους, σε παλαιότερη απόφασή της για αντιμετώπιση της πανδημίας και τους εμβολιασμούς, ολοκληρώθηκε η 3η τακτική συνεδρία της Ιεράς Συνόδου. Εξέλιξη που επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα και ήθελαν τις προειδοποιήσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου να μην γίνονται πράξεις. Όπως είχε γράψει η «Κ», η Ιερά Σύνοδος επέλεξε και πάλι να κάνει μόνο συστάσεις στον Μητροπολίτη Μόρφου, να αποφύγει τις δημόσιες αναφορές και απόψεις του για την πανδημία και τα εμβόλια με τον Ιεράρχη να δηλώνει, εντός της Συνόδου, ότι θα πειθαρχήσει με τις αποφάσεις της. Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρώντας από την Αρχιεπισκοπή εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από τα όσα άκουσε εντός της Συνόδου για το συγκεκριμένο θέμα. Όπως ο ίδιος ανάφερε απηύθυνε έκκληση στους Ιεράρχες για εναρμόνιση όσον αφορά τις πολιτικές αντιμετώπισης της πανδημίας με κάποιες θέσεις που εκφράζονται. Όπως τόνισε δεν ήταν πρόθεση της κυβέρνησης η αντιπαράθεση με οποιονδήποτε που ελεύθερα μπορεί να εκφράζεται, πλην, όμως, λόγω της επιρροής που ασκούν, έκανα έκκληση. «Και έγινε κατανοητό, και χαίρομαι για αυτό και θέλω να ελπίζω ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον προβλήματα με δηλώσεις που ενδεχόμενα να ενθαρρύνουν μια μερίδα πολιτών που αντιτίθενται στον εμβολιασμό».

Με Μόρφου

Ερωτηθείς από την «Κ» εάν συνομίλησε με τον Μητροπολίτη Μόρφου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε πως «έγινε ένας πάρα πολύ σωστός και εποικοδομητικός διάλογος και με τον Άγιο Μόρφου» ενώ εμφανίσθηκε βέβαιος πως στο μέλλον δεν θα υπάρχουν δημόσιες παρεμβάσεις ενθάρρυνσης για μη εμβολιασμό. «Μένω ικανοποιημένος από όσα διημείφθησαν» είπε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την Ιερά Σύνοδο για το κυπριακό δηλώνοντας ετοιμότητα για μια τριμερή συνάντηση. Όπως ο ίδιος είπε «διαφαίνεται μια διαφοροποίηση της τουρκικής θέσης από την ανησυχία ότι ενδεχόμενα να τους επιρριφθεί ευθύνη για τη μη πραγματοποίηση ανάλογης συναντήσεως, βλέποντας ότι αφήνει κάποια να αιωρούνται στοιχεία ο κ. Τατάρ». Κληθείς να σχολιάσει αναφορές του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ ότι ο λόγος που δεν ήρθε στην Κύπρο η κα Λουτ δεν ήταν η άρνηση των Τουρκοκυπρίων να τη συναντήσουν, αλλά για δικούς της λόγους, ο Πρόεδρος είπε ότι «η κα Λουτ επικοινωνεί τηλεφωνικά και διαβιβάζει τις θέσεις της στον διαπραγματευτή. Ουδέποτε ηγέρθη ανάλογο θέμα». Πρόσθεσε ότι «εκείνο που αρχικά είχε προγραμματιστεί ήταν ενδεχόμενα να επισκεπτόταν την Κύπρο με τον σύζυγο της για διακοπές, αλλά και για αξιοποίηση της εδώ παρουσίας της. Εν συνεχεία ανέφερε ότι δεν θα συνδυαστεί ανάλογο ταξίδι, αλλά με την εδώ παρουσία της θα προετοιμάσει τη συνάντηση που θα πραγματοποιείτο στη Νέα Υόρκη. Και η απάντηση από τουρκικής πλευράς ήταν ότι δεν είναι έτοιμοι για ανάλογο διάλογο, για ανάλογη διαβούλευση».

Το βιβλίο Αγγλικών

Κληθείς να αναφερθεί στη στάση του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με αναφορά σε βιβλίο αγγλικών στα σχολεία και κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν με ενδιαφέρει τι λέει το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. Με ενδιαφέρει πώς αντιμετωπίζεται ένα πρόβλημα που τον 21ο αιώνα ενδεχόμενα να θέλει μια άλλη διαχείριση. Αυτό θα συζητηθεί με τον Υπουργό Παιδείας και στο Υπουργικό Συμβούλιο αύριο». Διευκρίνισε ακόμη ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο είναι προγραμματισμένο για τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, υλοποίησης του Σχεδίου Ανάκαμψης, του έργου που έχει επιτελεστεί, του έργου που πρέπει να επιτελεστεί. Αλλά θα έχω συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για να συζητηθεί πώς διαχειριζόμαστε ένα θέμα που θα μπορούσε ενδεχόμενα να αντιμετωπιστεί και με άλλο τρόπο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Λερωμένα ράσα!!!

ΑΚΑ

στην κύπρο οι κλοουν εχουν περαση γενικοτερα

μαραια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση