ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στα μαχαίρια Νικόλας-Χρίστου με φόντο την 3η θέση (Βίντεο/Ηχητικό)

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνεχίζεται το «σίριαλ» και οι αντιπαραθέσεις σε σχέση με την πρόταση του ΕΛΑΜ για την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων σε αιτητές πολιτικού ασύλου, με φόντο την 3ή θέση στις επερχόμενες εκλογές.

Νικόλας Παπαδόπουλος και Χρίστος Χρίστου, βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ανταλλάσσοντας για ακόμα μια φορά πυρά.

Ως επικίνδυνη, πρόχειρη και ερασιτεχνική χαρακτήρισε την πρόταση του ΕΛΑΜ ο Νικόλας Παπαδόπουλος, εξηγώντας ότι με την συγκεκριμένη πρόταση η Κύπρος θα γίνει ο πιο ελκυστικός μεταναστευτικός προορισμός της Ευρώπης ίσως και του κόσμου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, έπλεξε το εγκώμιο στη Κυβέρνηση για την μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία όπως είπε έχουν μειωθεί περίπου στο μισό οι αιτήσεις ασύλου, έχουν μειωθεί οι αήττητες από την Αφρική, ενώ οι αναχωρήσεις ξεπέρασαν τις αφίξεις.

Από πλευράς Χρίστου, τόνισε ότι οι προτάσεις του ΕΛΑΜ ευρύτερα για το μεταναστευτικό βασίζονται πάνω σε προτάσεις από άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Ελλάδα μετά τα γεγονότα του Έβρου παγιοποίησε τις εξετάσεις ασύλου.

Ο κ. Χρίστου, τόνισε ότι το κόμμα του έχει καταθέσει αρκετές προτάσεις νόμου στη Βουλή, όπου μεταξύ άλλων υπερψήφισε και το ΔΗΚΟ. Στο πολύκροτο θέμα των ταξιδιωτικών εγγράφων ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι η πρόταση τους προνοείτε στη νομοθεσία του περί αρχείου πληθυσμού νόμου. Συγκεκριμένα τα εν λόγω ταξιδιωτικά έγγραφα μπορούν να εκδοθούν από τον διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών και η ισχύ τους καθορίζεται από τον ίδιο. Επίσης είπε ότι οι κάτοχοι των εγγραφών δεν αποκτούν Κυπριακή υπηκοότητα.

Στο μεταξύ, μιλώντας στο SPORT FM και στην εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων» ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι το μεταναστευτικό είναι ένα από τα μεγαλυτέρα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως χώρα.

Όσο αφορά την πρόταση του ΕΛΑΜ την χαρακτήρισε ως πρόχειρη, αμελέτητη και επικίνδυνη, το μόνο που θα πετύχει είπε είναι να διαφημίσει την Κύπρο ως την πιο ελκυστική χώρα κόσμου για μεταναστευτικές ροές.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ μίλησε και για τις Ευρωεκλογές, αναφέροντας ότι με τα συγκεκριμένα πολιτικά δεδομένα που υπάρχουν στόχος είναι να διατηρήσουν την έδρα που έχουν, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περιθώριο για δεύτερη έδρα.

Αναλυτικά όσα λέχθηκαν:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση