ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην Ολομέλεια η πρόταση νόμου για προστασία θυμάτων εγκληματικότητας

Το περιεχόμενό της έχει τύχει διαβούλευσης και κατ’ επανάληψη συζήτησης στην Επιτροπή, καθώς και διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ανέφερε η κ. Χαραλαμπίδου

ΚΥΠΕ

Η πρόταση νόμου για την προστασία θυμάτων εγκληματικότητας, οδηγείται στις αρχές Μαρτίου ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η πρόταση νόμου για τη Θέσπιση Ελαχίστων Προτύπων σχετικά με τα Δικαιώματα, την Υποστήριξη και την Προστασία Θυμάτων της Εγκληματικότητας, κατατέθηκε από την Πρόεδρο της Επιτροπής και Βουλευτή το ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία σε δηλώσεις στη Βουλή τη Δευτέρα ανέφερε ότι το περιεχόμενό της «έχει τύχει διαβούλευσης και κατ’ επανάληψη συζήτησης στην Επιτροπή, καθώς και διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

«Οι παρατηρήσεις που έγιναν υιοθετήθηκαν», πρόσθεσε, και είπε ότι η πρόταση νόμου θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στις 3 Μαρτίου για ψήφιση.

Μεταξύ άλλων, η πρόταση νόμου προβλέπει ότι σε περιπτώσεις που υπάρχει ενδεχόμενος ή διαπιστωμένος κίνδυνος βλάβης του θύματος εγκληματικής ενέργειας, η αστυνομία θα το ενημερώνει ότι έχει δικαίωμα να πληροφορηθεί για την ημερομηνία φυλάκισης ή για την απόδραση του ατόμου που έχει προφυλακισθεί, κατηγορείται ή έχει καταδικαστεί για αξιόποινη πράξη που αφορά το θύμα, ενώ θα ενημερώνεται και για μέτρα που αποφασίζονται για την προστασία του.

Ανοίγει συζήτηση και για τα θύματα έμφυλης βίας

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε, επίσης, ότι την ερχόμενη βδομάδα θα τεθούν προς συζήτηση και τα πρωτόκολλα για αντιμετώπιση θυμάτων έμφυλης βίας, για τη διερεύνηση καταγγελιών από πλευράς αστυνομίας, για την κατάρτιση δικαστών και εκδίκαση υποθέσεων έμφυλης βίας, αλλά και για τον τρόπο κάλυψης τέτοιων υποθέσεων από τα ΜΜΕ.

Όπως είπε η κ. Χαραλαμπίδου, το θέμα αυτό έχει εγγραφεί από όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την υπόθεση της νεαρής Βρετανίδας που είχε καταγγείλει βιασμό από ομάδα νεαρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση