ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στήριξη μονίμων μελών ΣΑ - Καταδίκη ενεργειών Τουρκίας σε Αμμόχωστο

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας

ΚΥΠΕ

Τη στήριξη τους στις προσπάθειες του για επανέναρξη της διαδικασίας διαπραγματεύσεων αλλά και την καταδίκη τους για τις ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο μετέφεραν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια γεύματος που τους παρέθεσε, στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης, στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, «κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκτενώς στις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει και του γεύματος στο οποίο θα παρακαθίσει την ερχόμενη Δευτέρα, με τον ΓΓ των ΗΕ και τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προστίθεται, «ενημέρωσε τους Μονίμους Αντιπροσώπους για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από πλευράς της Τουρκίας τόσο στη θάλασσα όσο και επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, και ιδιαίτερα για την παραβίαση του στάτους κβο της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου».

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προέβη, επίσης, σε εκτενή αναφορά για τις προτάσεις και πρωτοβουλίες του προς άρση του αδιεξόδου με στόχο την εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του κυπριακού προβλήματος», όπως αναφέρεται περαιτέρω στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά τους, σημειώνεται, «όλα τα Μόνιμα Μέλη του ΣΑ μετέφεραν τη στήριξη τους στις προσπάθειες του Προέδρου για επανέναρξη της διαδικασίας, τονίζοντας την προσήλωσή τους στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που καθορίζουν τη βάση λύσης του Κυπριακού».

Επίσης, αναφέρεται, «στη βάση και της πρόσφατης Προεδρικής Δήλωσης καταδίκασαν τις ενέργειες της Τουρκίας και επανέλαβαν την ανάγκη αναστροφής τους, αλλά και προσήλωσης στα όσα προβλέπουν τα ψηφίσματα 550 και 789».

Στο γεύμα παρακάθησαν, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στα ΗΕ, ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς και υπηρεσιακοί παράγοντες, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση