ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στόχος των τριμερών είναι η εμβάθυνση σχέσεων σε νευραλγικούς τομείς, λέει ο Εκπρόσωπος

«Στόχος είναι να εμβαθυνθούν αυτές οι στενές σχέσεις μεταξύ των τριών χωρών»

ΚΥΠΕ

Σημαντική χαρακτήρισε τη συμβολή των τριμερών σχημάτων συνεργασίας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, λέγοντας πως στόχος είναι η εμβάθυνση των σχέσεων σε νευραλγικούς τομείς, ενώ αναφέρθηκε και στη διεύρυνση των συνεργασιών, με τη συμβολή των ΗΠΑ στο πλαίσιο του σχήματος «3+1».

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, μετά το πέρας των εορτασμών για την 1η Απριλίου, όπου εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι η συμβολή των τριμερών έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι είναι σημαντική «ως προς τον προγραμματισμό που έχει κάνει η Κυπριακή Δημοκρατία σε περιφερειακό επίπεδο, αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο» στις εξωτερικές, διμερείς και τριμερείς της σχέσεις.

Στόχος είναι να εμβαθυνθούν αυτές οι στενές σχέσεις μεταξύ των τριών χωρών, όπως δήλωσαν και οι ίδιοι οι Υπουργοί Εξωτερικών χτες κατά την διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά την τριμερή σύνοδο Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, αλλά και «να διευρυνθεί με την συμβολή και την συμβουλή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» στο πλαίσιο του σχήματος «3+1» είπε.

Αυτό στο οποίο στοχεύουν οι τριμερείς, πέρα από την διεύρυνση του σχήματος «σε θεωρητικό επίπεδο» είναι, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο «η εμβάθυνση των σχέσεων σε νευραλγικούς τομείς που μπορούν να συνεργαστούν οι χώρες μας και για το μεγάλο ζήτημα του διαδρόμου της Ανατολικής Μεσογείου, που αυτή την στιγμή φαίνεται ότι πρέπει να αξιοποιηθεί σύμφωνα και με τις ανάγκες που η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση