ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συναντήθηκε με την ΟΣΑΚ ο Χριστοδουλίδης - Τι συζήτησαν

Στο επίκεντρο τα μεγάλα θέματα της υγείας

ΚΥΠΕ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου συναντήθηκε με τον υποψήφιο Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη και συζήτησαν για τα μεγάλα θέματα της υγείας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση.

Χαρακτηρίζοντάς την άκρως εποικοδομητική, αναφέρει ότι στη συνάντηση τέθηκαν εισηγήσεις για τη βελτίωση του ΓεΣΥ προς όφελος της ποιότητας και της εξυπηρέτησης των ασθενών, όπως η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός των δημοσίων νοσηλευτηρίων, «ώστε να αποτελούν την πρώτη επιλογή του κάθε Κύπριου πολίτη, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Με πολύ μεγάλη ικανοποίηση η αντιπροσωπεία της ΟΣΑΚ χαιρέτισε την ξεκάθαρη δήλωση του κ. Χριστοδουλίδη ότι θα πρέπει να διαφυλαχτεί η φιλοσοφία και η αρχιτεκτονική του συστήματος καθώς και η στήριξη των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων έτσι ώστε να αποτελέσουν πραγματικά τη ραχοκοκαλιά του ΓεΣΥ», προστίθεται στην ανακοίνωση της ΟΣΑΚ.

Επιπλέον, η Οργάνωση σημειώνει ότι συζητήθηκε η θέση της για αναδιάρθρωση του Υπουργείου Υγείας και η ανάληψη του σωστού ρόλου του στο νέο περιβάλλον.

«Θα πρέπει και στον τόπο μας τα θέματα της πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας να τεθούν ψηλά στις προτεραιότητες της πολιτείας», λέχθηκε στη συνάντηση, σύμφωνα με την ΟΣΑΚ, ενώ προστέθηκε ότι για την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης θα πρέπει να προωθηθούν τα θέματα της λειτουργίας πανεπιστημιακών κλινικών και νοσοκομείων, του ηλεκτρονικού φακέλου, της ηλεκτρονικής υγείας, όπως και του Εθνικού Κέντρου Κλινικής Τεκμηρίωσης και Αριστείας», αναφέρεται.

Αναφορά έγινε και στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας, η οποία διέπει τον τρόπο εγγραφής, εκπαίδευσης και αξιολόγησης των γιατρών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση