ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:57
 

Σαμάνι: η πολιτική άρχουσα τάξη της ε/κ κοινότητας εμποδίζει τη συνεργασία με την τ/κ πλευρά

Η στενή συνεργάτης του Ακιντζί δεν παρέλειψε να ρίξει το γάντι στην ε/κ πλευρά και για τη συνέχεια του κυπριακού.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter
Στενή συνεργάτιδα του Τουρκοκύπριου ηγέτη έκανε λόγω για έλλειψη συνεργασίας σε διάφορα πεδία ανάμεσα στις δυο κοινότητες, ένα από αυτά και το ζήτημα της αντιμετώπισης των εγκλημάτων.
 
Αυτό το θέμα έχει έρθει στην επιφάνεια στην τ/κ κοινότητα με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του τ/κ Γκιοκχάν Ναίμ ενώ στα κατεχόμενα κυκλοφορεί η πληροφορία πως ότι οι δράστες έχουν καταφύγει στις ελεύθερες περιοχές. «Έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα σε θέματα που επηρεάζουν την ασφάλεια και την καθημερινότητα», τονίζει η Μελτέμ Ονούρ Σαμάνι.
 
Σύμφωνα με την ίδια, η πολιτική άρχουσα τάξη της ε/κ κοινότητας εμποδίζει τη συνεργασία με την τ/κ πλευρά με το σκεπτικό ότι κάθε είδους συνεργασία θα μπορούσε να οδηγήσει στην ενίσχυση του status της «ΤΔΒΚ». Στην συνέχεια των δηλώσεων της, η κ. Σαμάνι επεσήμανε ότι η τ/κ ηγεσία έχει προτείνει στην ε/κ πλευρά μια συμφωνία αρχών για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων αλλά όπως σημείωσε αυτή η συμφωνία δεν είναι δυνατόν να γίνει πραγματικότητα μονάχα με τις ενέργειες και προσπάθειες της μιας πλευράς.
 
Πρόσθσε ακόμη ότι κάποια από τα μέτρα που πρότεινε η τ/κ πλευρά σε επίπεδο επιτροπών, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας των δυο πλευρών, δεν έχουν γίνει αποδεκτά από την ε/κ πλευρά με το σκεπτικό ότι αφορούν την περίοδο μετά την λύση.
 
Τα ΜΟΕ
 
Στο ζήτημα της κινητής τηλεφωνίας, η κ. Σαμάνι δήλωσε ότι η τ/κ πλευρά έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες της και ότι αναμένει την ε/κ ηγεσία. Επίσης όπως είπε συνεχίζονται οι εργασίες για την απομάκρυνση ναρκών από προκαθορισμένες περιοχές, υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ.
 
Τέλος, σε ότι αφορά το μέλλον του Κυπριακού, η κ. Σαμάνι δήλωσε τα εξής: «Πιστεύω ότι μαζί με την ανάδυση των ορών αναφοράς θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε ένα σημείο για την λύση του Κυπριακού. Στο Κραν Μοντάνα αναδύθηκε το πλαίσιο της λύσης. Αυτό που απομένει είναι η βούληση της ε/κ ηγεσίας». Σύμφωνα με την κ. Σαμάνι, στο σημείο που έφτασαν σήμερα οι εξελίξεις η ηγεσία του Νίκου Αναστασιάδη καλείται να αποφασίσει για την τροπή των εξελίξεων στο Κυπριακό.
 
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Αξιόγραφοι: Θέλουν συνάντηση με τον νέο CEO της Τρ. Κύπρου

«Έλεος, κανένα ορθογραφημένο πανό δεν υπήρχε να βάλετε φωτογραφία...δικαιοσύνη με ωμέγα; σε πιάνει πονοκέφαλος ...»
Γιάννης  |  01:05

Διασωληνωμένος ο Δημήτρης Χριστόφιας

«Ευχομαστε περαστικα. Πρεπει ομως να πουμε οτι, εν καιρω εκλογων, το ακελ θα εκμεταλευτει στο επακρο ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:18

Κυπριανού: Άλλοι πρόδωσαν την Κύπρο το '74

«Έχουν όνομα και ταυτότητα οι "2" που μας προασβάλλουν το ήθος και τον πατριωτισμό μας: (α) ο Υπαρχηγός ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:36

Δεν ανήκει στην Καίτη Κληρίδου το άρθρο ψήφου προς Νιαζί

«Τελικά η ανάληψη πολιτικών ευθυνών είναι είδος που εξέλιπεν στην Κύπρο Των Σαλταδόρων Πολιτικών της ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:24

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X