ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:06
 

Τα οδοφράγματα δίχασαν και τους ευρωβουλευτές

Νιαζί - Γεωργίου ήγειραν το ερώτημα αν η Ε.Ε ήταν ενήμερη για το κλείσιμο οδοφραγμάτων ενώ Χριστοφόρου- Φουρλάς κάνουν λόγο για παραπλάνηση των ευρωπαϊκών οργάνων

Newsroom K

Το κλείσιμο των οδοφραγμάτων κατάφερε να διχάσει και τους ευρωβουλευτές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες, με τους ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ να καταθέτουν κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για το ζήτημα και τους ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ να τους καταγγέλλουν ότι παραπλανούν τα ευρωπαϊκά όργανα και πως στην ουσία καταγγέλλουν την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Η αρχή έγινε με τους ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ και Γιώργος Γεωργίου, να θέτουν ερώτημα προς την Κομισιόν κατά πόσο ήταν ενήμερη από την Κυπριακή Δημοκρατία για την απόφασή της να κλείσει προσωρινώς τα οδοφράγματα. Υπογράμμισαν ότι η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στις δύο πλευρές και δυσκολεύει την διακίνηση.

Στην ερώτησή τους σημειώνουν ότι η δικοινοτική τεχνική επιτροπή για την υγεία είχε συνεδριάσει αρχές Φεβρουαρίου στην παρουσία των κ. Αναστασιάδη και κ. Ακιντζί και τέτοιο μέτρο δεν είχε αποφασιστεί. «Αντιθέτως» , αναφέρουν, «το Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφερόταν στην αγαστή συνεργασία με την τουρκοκυπριακή πλευρά στο πλαίσιο της αρμόδιας τεχνικής επιτροπής»,

Οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ σημειώνουν ότι ο κανονισμός 866/2004 του Συμβουλίου ("Κανονισμός για την Πράσινη Γραμμή") καθορίζει τους όρους υπό τους οποίους πρόσωπα και εμπορεύματα μπορούν να διασχίσουν τη γραμμή από τις μη ελεγχόμενες προς τις ελεγχόμενες από την νόμιμη κυβέρνηση περιοχές.

«Σε αυτά τα πλαίσια, ρωτήθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν αυτή η μονομερής ενέργεια της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε κοινοποιηθεί στην ΕΕ, όπως καθορίζει το άρθρο 10 του κανονισμού και κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εξετάσει την συμβατότητα της εν λόγω απόφασης με τον κανονισμό», καταλήγει η ανακοίνωση των δύο ευρωβουλευτών.

Η κίνηση των ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ δεν έμεινε αναπάντητη από τους ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ Λευτέρη Χριστοφόρου και Λουκά Φουρλά, οι οποίοι μέσω ανακοίνωσής τους κάνουν λόγο για παραπλάνηση των ευρωπαϊκών οργάνων και αποπροσανατολισμό της Ε.Ε.

Ουσιαστικά καταγγέλλουν την Κυπριακή Δημοκρατία

«Εκφράζουμε την απογοήτευση μας και την πλήρη αντίθεση μας προς την ενέργεια των ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ να καταθέσουν επείγουσα ερώτηση προς την ΕΕ, όπου ουσιαστικά καταγγέλλουν την Κυπριακή Δημοκρατία για την απόφαση της, να κλείσει προσωρινά ορισμένα οδοφράγματα. Μέτρο που πάρθηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους μέσα στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Στο Ευρωκοινοβούλιο» όπως αναφέρεται «καθημερινά ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας, για την κατοχή της πατρίδας μας και την αναγκαιότητα να πιεσθεί η Τουρκία να αποσύρει τον κατοχικό στρατό και να ρίξουμε το τείχος της τουρκικής κατοχής. Αυτή αποτελεί το μοναδικό εμπόδιο για την ελεύθερη διακίνηση, εγκατάσταση και εφαρμογή των ανθρωπίνων ελευθεριών και
δικαιωμάτων των Ελλήνων της Κύπρου».

«Δυστυχώς το περιεχόμενο της ερώτησης, παραπλανεί τα ευρωπαϊκά όργανα και αποπροσανατολίζει την ΕΕ για το πραγματικό πρόβλημα που υφίσταται εδώ και 46 χρόνια στην πατρίδα μας, τη συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Κυπρίων πολιτών» σημειώνεται.

«Ενώ οι συνάδελφοι Ευρωβουλευτές» όπως προστίθεται «συνέγραφαν την καταγγελία της Κυπριακής Δημοκρατίας για το μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή λαμβάνονταν από το Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου σειρά αυστηρών μέτρων για προστασία από τον κορωνοϊό. Μεταξύ άλλων και η απαγόρευση εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο στους επισκέπτες, με σκοπό την προστασία της υγείας όλων».

«Για αυτά τα μέτρα του Ευρωκοινοβουλίου, από τα οποία επηρεαζόμαστε όλοι, οι συνάδελφοι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ τήρησαν σιγήν ιχθύος και δεν αντέδρασαν, αποκαλύπτοντας έτσι την ξεκάθαρη σκοπιμότητα της ενέργειάς τους» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Όπως σημειώνεται «αυτές τις μέρες όλοι μας δίνουμε σκληρές μάχες για αναχαίτηση της προκλητικής επιθετικότητας της Τουρκίας και εστιάζουμε τις προσπάθειες μας για την προάσπιση των εθνικών δικαίων της πατρίδας μας. Απευθύνουμε έκκληση στο ΑΚΕΛ, να μην μεταφέρει την αντιπολιτευτική τακτική στο Ευρωκοινοβούλιο. Προσφέρουν κακή υπηρεσία στην πατρίδα μας και στον αγώνα μας για στήριξη των εθνικών μας δικαίων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  |  ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  | 
ΣΧΟΛΙΑ

Δυστυχώς οι μόνοι που πανηγυρίζουν για το κλείσιμο των περασμάτων είναι οι Ε/Κ γκρίζοι λύκοι , το παράστημα του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στη νότια Κύπρο. Το ΕΛΑΜ.
Δεν είναι τυχαίο που την προηγούμενη αυτής της εξαγγελίας ο Αναστασιάδης είχε προσωπική συνάντηση τμε τον ηγέτη των νεοναζί στη Κύπρο.
Αυτό ήταν μια πάγια απαίτηση όλων των ακροδεξιών / εθνικιστών και εχθρών της ειρηνικής συνύπαρξης των δύο κοινοτήτων . την οποία ο Ηγέτης της νότιας Κύπρου εν μέρη την ικανοποίησε.
ΟΙ μόνοι λόγοι για τούς οποίους έκλεισαν τα περάσματα είναι καθαρά για να τραβήξει την προσοχή του κόσμου από τα επανωτά σκάνδαλα διαφθοράς της διακυβέρνησης της νεοφιλελεύθερης δεξιάς, να μείωση τις πιθανότητες επανεκλογής του Ακιντζι , να παίξει το χαρτί του εθνικισμού για να μπορέσει να επιβάλει περισσότερα αντεργατικά μέτρα στο νότο και μια τελειωτική ταφόπλακα για λύση συμφωνημένης ομοσπονδία στη Κύπρο.
Αυτή η επιθετική και επεκτατική πολιτική της Ε/Κ ελίτ , ενάντια στη τ/κ μειονότητα , που ξεκίνησε από το 1955, μας οδήγησε σε μια σειρά πολεμικών περιπετειών μετά την ανεξαρτησία , 1963-4, 1976, 1974, οι συνέπειες των οποίων ήταν καταστροφικές για τούς εργαζόμενους και των δυο κοινοτήτων στη Κύπρο.
Η σημερινή κατάσταση στη μεσόγειο και πλεύση της ε/κ ηγεσίας με τους ιμπεριαλιστές , Γαλλία, Ισραήλ κτλ, για αποκλεισμό της Τουρκίας και των Τ/κ από τούς υδρογονάνθρακες, μπορεί να μας οδήγηση ξανά σε ένα καταστροφικό πόλεμο.
Οι εργαζόμενοι στη Ελλάδα, Τουρκιά και Κύπρο δεν έχουν κανένα κέρδος από τις βρώμικες επιδιώξεις των αστικών τάξεων.
Λέμε όχι στο εθνικισμό, ρατσισμός και σίγουρα όχι στο πόλεμο και απαιτούμε άμεσα άνοιγμα των οδοφραγμάτων και λύση που να διασφαλίζει την μόνιμη ειρήνη στη Κύπρο.

Russ

Εμ ,,, βέβαια !

Δεν διστάζουμε να μεταφέρουμε και τις διχογνωμίες των Κομμάτων στην Ευρωβουλή !

Πατριωτισμός να σου τύχει!!

YIANNOULIS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  15:44

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X