ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τερματικό Βασιλικού - Ένα έργο που κινδυνεύει να καταλήξει σε τραγωδία

Ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα σύμφωνα με τον κύριο Χαράλαμπο Έλληνα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης με σημερινές του δηλώσεις τόνισε πως δεν υπήρξε ναυάγιο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρέσβη της Κίνας το απόγευμα της Δευτέρας, για το τερματικό στο Βασιλικό εν μέσω των συνεχιζόμενων διαφορών μεταξύ της ΕΤΥΦΑ και της κοινοπραξίας CPP Metron. Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι, «υπάρχει σε εξέλιξη μια συζήτηση για την οποία στην παρούσα φάση δεν θέλω και ούτε είναι σωστό να πω οτιδήποτε δημόσια», την ίδια ώρα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε στην εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ότι η Κυβέρνηση θα θέσει ως προτεραιότητα την έναρξη μιας δομημένης συζήτησης, στην οποία θα πρέπει ληφθούν αποφάσεις και θεσμικές μεταρρυθμίσεις για τα έργα που αφορούν εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Η δική μας η έγνοια και του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το έργο να ολοκληρωθεί σύμφωνα με όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις. Επικεντρωνόμαστε στην ουσία και στην τάχιστη ολοκλήρωση του έργου, είπε ο κ. Λετυμπιώτης.

Ερωτηθείς αν υπάρχει το ενδεχόμενο η Κυβέρνηση να προχωρήσει στο plan B, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε «η Κυβέρνηση πράττει σε όλες τις πτυχές της υλοποίησης των σημαντικών έργων, την αξιολόγηση όλων των δεδομένων και η στρατηγική μας να έχει όλα τα εναλλακτικά που θα μπορούσαν να ληφθούν».

Έλληνας: Το Υπουργείο επείγει να πάρει διεθνείς συμβούλους

Το έργο πρέπει να το τελειώσει η εταιρεία για τον λόγο ότι δεν έχουμε πολλές επιλογές, δήλωσε ο Πρώην Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ, Χαράλαμπος Έλληνας, παράλληλα θεωρεί επείγον το Υπουργείο να πάρει διεθνείς συμβούλους για να δώσoυν συμβουλές κύρους για να μην καταλήξει το όλο έργο σε «τραγωδία».

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», ο κ. Έλληνας ανέφερε «πιστεύω η εταιρεία θα δυσκολευτεί να ολοκληρώσει το έργο αλλά πρέπει να τελειώσει για τον λόγο ότι δεν έχουμε πολλές επιλογές. Αν σταματήσουμε την εταιρεία, πρώτα απ’ όλα το θέμα της διαιτησίας δεν θα σταματήσει και το ρίσκο για τα 200 εκατομμύρια που ζητά η εταιρεία θα παραμείνει. Ταυτόχρονα να βρεθεί μια άλλη εταιρεία με σχετική πείρα, κάτι που δεν υπάρχει στην Κύπρο και να πάρει το ρίσκο να τελειώσει ένα μισοτελειωμένο έργο δεν είναι εύκολο και αν βρεθεί τέτοια εταιρεία θα μας κοστίσει ο κούκος αηδόνι». Συνεχίζοντας ο κ. Έλληνας τόνισε ότι οι σχετικές γνώσεις στην Κύπρο δεν υπάρχουν, δηλαδή να ξέρουν ακριβώς πού βρισκόμαστε και τι χρειάζεται να γίνει για να τελειώσει το έργο. «Είναι επείγον το Υπουργείο να πάρει διεθνείς συμβούλους με την απαιτούμενη τεχνογνωσία και το κύρος για να μελετήσουν το έργο και να μας συμβουλεύσουν πού βρισκόμαστε, τι χρειάζεται να γίνει και πώς να λύσουμε το θέμα της διαιτησίας χωρίς να καταλήξουμε σε τραγωδία. Αυτές οι συμβουλές δεν υπάρχουν και επείγουν για να μην παίρνουμε αποφάσεις τυφλά μόνο και μόνο βασισμένες στη σύμβαση, χρειαζόμαστε συμβουλές κύρους».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Tι επιδιώκει με την συμμετοχή του στις διπλές εκλογές το νεοιδρυθέν μικρό κόμμα και τι αυτό σηματοδοτεί για τη Κύπρο
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΕΚΛΟΓΕΣ 2024