ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τη φιλοσοφία των μέτρων για οπαδική βία ανέλυσε ο Χαρτσιώτης

«Πρέπει να έχει η Πολιτεία αυτό το εργαλείο»

Του Παύλου Νεοφύτου

Βροχή τα ερωτήματα που δέχτηκε από τους βουλευτές για την αντιμετώπιση της έξαρσης του οργανωμένου εγκλήματος και της βίας στα γήπεδα, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριος Χαρτζιώτης, στην πρώτη του παρουσία, την Τετάρτη το πρωί, στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής.

Στην αρχική του τοποθέτηση, για τις ενέργειές του στον αγώνα Απόλλων – ΑΕΛ, που συνέβαλαν στην απόφαση του διαιτητή για αναβολή, ο κ. Χαρτσιώτης σημείωσε ότι τη δεδομένη στιγμή δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο. Μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν, τόνισε. Για το θέμα των συνδέσμων φιλάθλων, ενημέρωσε την Επιτροπή ότι ο στόχος είναι να βρεθούν υπό την εποπτεία των αθλητικών σωματείων ή αθλητικών εταιρειών.

Αναλύοντας τη φιλοσοφία των μέτρων, νομοθετικής φύσεως, τα οποία αποφάσισε η κυβέρνηση, με στόχο την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα είπε: Σήμερα με βάση τη νομοθεσία επαφίεται στην ΚΟΠ να αποφασίζει για διακοπή αγώνων και για συγκεκριμένες αποφάσεις επαφίεται στον διαιτητή, όπως έγινε στο Απόλλων – ΑΕΛ.

 

Η ΚΟΠ πολύ σοφά και μέσα στα πλαίσια του νόμου πήρε αποφάσεις, πρόσθεσε. «Αυτό, το οποίο μας έχει ανησυχήσει είναι το γεγονός ότι σε ακραίες και εξαιρετικές περιπτώσεις που τίθεται θέμα δημόσιας ασφάλειας, είτε η ΚΟΠ είτε ο διαιτητής, ενδέχεται ή να μην αξιολογήσουν σωστά τις συνθήκες ή να έχουν ελλιπή ενημέρωση, με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι αγώνες σε θλιβερά επεισόδια. Για τέτοιες περιπτώσεις, όπου θα υπάρχουν πληροφορίες εκ των προτέρων για κίνδυνο της δημόσιας ασφάλειας, η εκτελεστική εξουσία θέλει οι καθ' ύλην υπουργοί (Διακαιοσύνης και Παιδείας - Αθλητισμού - για να μη συγκεντρώνεται η εξουσία σε έναν), να παρεμβαίνει η Πολιτεία, σε συνεννόηση με την ΚΟΠ, για να διασφαλίζεται το αίσθημα ασφάλειας», ανάφερε ο κ. Χαρτσιώτης, τονίζοντας ότι σε ακραίες και αξαιρετικές περιπτώσεις πρέπει να έχει η Πολιτεία αυτό το εργαλείο, για να μη θρηνήσουμε θύματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παύλου Νεοφύτου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση