ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προσκάλεσε τον Αναστασιάδη στην Ουκρανία ο Ζελένσκι

Έδωσε εξηγήσεις για το επεισόδιο στη Βουλή

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο τελευταίος τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη της Κύπρου προς την Ουκρανία και τον κάλεσε να επισκεφθεί την χώρα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ο κ. Ζελένσκι του τηλεφώνησε και του εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στήριξη της Κύπρου στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας ενώ τον ευχαρίστησε επίσης για την ανθρωπιστική βοήθεια που απέστειλε η Κύπρος.

Ο κ. Ζελένσκι, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, απέδωσε τη διακοπή της επικοινωνίας με τη Βουλή σε τεχνικό πρόβλημα και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Ουκρανία όταν είναι δυνατό.

Από την πλευρά του, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρόεδρος Ζελένσκι ανέφερε πως συζήτησαν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τη συμμετοχή της Κύπρου στην μελλοντική ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Ειδικότερα στην ανάρτηση ο Ουκρανός Πρόεδρος σημειώνει πως κατά τη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη «εξέφρασα ευγνωμοσύνη για την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να στηρίξει την απόδοση στην Ουκρανία του καθεστώτος χώρας υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ» και πως «συζητήσαμε τη συμμετοχή της Κύπρου στη μελλοντική ανοικοδόμηση της Ουκρανίας».

Τις τελευταίες ώρες ο κ. Ζελένσκι σε αναρτήσεις του ευχαρίστησε για τη στήριξή τους αρκετούς ηγέτες κρατών μελών με τους οποίους επικοινώνησε ενόψει της συνόδου, κάνοντας αναφορές στους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να στηρίξουν την χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στην ομιλία της η Δημητρίου αναφέρθηκε στις πολλαπλές προκλήσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν παρά μόνο με τη συλλογική ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ