ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Την ανάγκη δημογραφικής πολιτικής θέτει ο Έρχιουρμαν στα κατεχόμενα

Ο Πρόεδρος του PTK, ανέφερε ότι η «κυβέρνηση» δεν έχει τέτοια πολιτική

ΚΥΠΕ

Η ύπαρξη δημογραφικής πολιτικής στα κατεχόμενα είναι απαραίτητη αλλά η «κυβέρνηση» δεν έχει τέτοια πολιτική, ανέφερε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Έρχιουρμαν.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι μιλώντας σήμερα σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Έρχιουρμαν πρόσθεσε ότι η αγοραστική δύναμη στα κατεχόμενα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. «Η κατάσταση του ιδιωτικού τομέα, του κατώτατου μισθού και των νεοεισερχόμενων στο δημόσιο τομέα είναι εμφανής. Είναι σχεδόν σαν να μην δίνεται σε αυτούς τους ανθρώπους το δικαίωμα στη ζωή».

Η «κυβέρνηση», συνέχισε, δεν αντιλαμβάνεται την έλλειψη πολιτικής για τον πληθυσμό. «Δεδομένου ότι η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί, οι άνθρωποί μας δεν μπορούν να πληρώσουν τα ενοίκια των σπιτιών τους, δεν μπορούν να αγοράσουν αυτοκίνητο. Έχουμε ανθρώπους που δεν μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Υπάρχει μια δομή που παίζει το παιχνίδι της καρέκλας και αυτοαποκαλείται κυβέρνηση».

Ο κ. Έρχιουρμαν σημείωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να αγοράσουν σπίτι στη «χώρα», αλλά οι ξένοι αγοράζουν. «Οι τιμές δεν πέφτουν επειδή οι ξένοι αγοράζουν σπίτια και αυτοκίνητα. Οι τιμές δεν πέφτουν ούτε στις αγορές. Οι ξένοι μπορούν να αγοράσουν. Δεν φτωχαίνουμε απλώς. Μας αγνοούν στις συνθήκες της αγοράς. Μας αγνοούν παντελώς».

Ανέφερε ότι η αύξηση του πληθυσμού αφανίζει τους Τουρκοκύπριους στην αγορά και η έλλειψη υποδομών έχει οδηγήσει σε χάος. «Ως ΡΤΚ, ετοιμάζουμε εντατικά ένα σχέδιο νόμου για τους αλλοδαπούς που αποκτούν ιδιοκτησία στις επαρχίες. Υπάρχει πολύ σοβαρή ιδιοκτησία από ξένους. Δεν υπάρχει βιώσιμη κατάσταση», είπε.

Επεσήμανε επίσης  τη «σύμβαση» που υπεγράφη μεταξύ της τουρκικής εταιρείας Aksa και της «αρχής ηλεκτρισμού» (KIB-TEK) και τη φορολογική αμνηστία που δόθηκε στον Εμρουλάχ Τουρανλί, τον κύριο εταίρο της T&T, του φορέα εκμετάλλευσης του παράνομου αεροδρομίου  της Τύμπου» λέγοντας ότι «ενώ αναφερόταν ότι η χρηματοδότηση δεν ήταν διαθέσιμη, ήρθαμε αντιμέτωποι με τη σύμβαση της Aksa και τη σύμβαση στο Ερτζιάν (αεροδρόμιο Τύμπου). Το κόστος για τη χώρα είναι 1 δισεκατομμύριο 770 εκατομμύρια TL, δηλαδή 59 εκατομμύρια ευρώ. Με αυτό το ποσό, υπολογίστε τι μπορεί να γίνει για την ιατρική, τι μπορεί να γίνει για τα σχολεία».

Σημείωσε επίσης ότι θα καταθέσουν «αγωγή» σχετικά με τη σύμβαση για το παράνομο αεροδρόμιο εντός μιας εβδομάδας ή δέκα ημερών.

Αναφέροντας τι θα συνέβαινε «εάν το ΡΤΚ ήταν στην κυβέρνηση», ο κ. Έρχιουρμαν είπε ότι δεν θα υπήρχε υπογραφή στο πλαίσιο της σύμβασης των 59 εκατομμυρίων ευρώ στην Τύμπου.  «Εάν το ΡΤΚ ήταν στην εξουσία, δεν θα είχε υπογραφεί σύμβαση με την Aksa χωρίς ενεργειακή πολιτική. Είναι ο τουρκοκυπριακός λαός που έχει τη βούληση να αποφασίσει για τις πρόωρες εκλογές» κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση