ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Την Τρίτη τα χαρτοφυλάκια στους Ευρωπαίους επιτρόπους

Το κυπριακό ενδιαφέρον εστιάζεται στα καθήκοντα της νέας επιτρόπου, Στέλλας Κυριακίδου

Newsroom K

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία ορισμού των χαρτοφυλακίων για τους υποψήφιους επιτρόπους των κρατών-μελών της ΕΕ, μετά και την οριστική λήψη των ονομάτων που ανακοίνωσε η νέα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Το γεγονός δημοσιοποίησε η ίδια την Πέμπτη (05/09).

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τρίτη (10/09), η Γερμανίδα διάδοχος του Ζαν κλοντ Γιούνγκερ στην προεδρία της Κομισιόν, θα ανακοινώσει τα καθήκοντα του καθενός εθνικού επιτρόπου ξεχωριστά. Το ενδιαφέρον της Κύπρου εστιάζεται στην κα. Στέλλα Κυριακίδου η οποία ως γνωστό θα αποτελέσει την νέα επίτροπο της Κύπρου στη νέα του σύνθεση.

Η κα. Κυριακίδου έχει ήδη πραγματοποιήσει δυο συναντήσεις με την νέα πρόεδρο της επιτροπής κατόπιν επιθυμίας της τελευταίας, σε μια προσπάθεια να αναπτύξουν τα οράματα και τις απόψεις τους για τις προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία χρόνια.

Το πλήρες Σώμα των Επιτρόπων θα πρέπει να εκλεγεί από το Κοινοβούλιο, σε ψηφοφορία η οποία θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα κατά τη σύνοδο ολομέλειας 21 - 24 Οκτωβρίου. Η θητεία των επιτρόπων είναι για πέντε χρόνια, και η νέα σύνθεση θα ισχύσει από την 1η Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση