ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:38
 

Το Κυπριακό συζήτησαν Βούτσης-Στεφάνου

Ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε την κρισιμότητα της περιόδου που διάγουν τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνάντηση με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαος Βούτσης, στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το κυπριακό ζήτημα, με τον Πρόεδρο της Βουλής να εκφράζει την πλήρη και αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο. Αναφερόμενος στο άνοιγμα του «Φακέλου της Κύπρου» από τη Βουλή των Ελλήνων, ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ως ένα σημαντικό βήμα. «Ήταν ηθικό, πολιτικό και ιστορικό καθήκον της ελληνικής πλευράς, αλλά είναι το ελάχιστο. Ας είναι ένα λιθαράκι στο να βρεθεί οριστική λύση», σημείωσε ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας ότι η στασιμότητα και η παράταση των προβλημάτων, και ιδιαιτέρως του Κυπριακού, δεν είναι προς όφελος του κυπριακού λαού.

Από την πλευρά του, ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε την κρισιμότητα της περιόδου που διάγουν τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι προσπάθειες που καταβάλλονται θα οδηγήσουν σε συμφωνία στους όρους αναφοράς για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, και να φτάσουμε σε μια λύση απελευθέρωσης και επανένωσης στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, ώστε να μπορέσει ο λαός μας, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μαζί, να ζουν σε έναν ελεύθερο τόπο με προοπτική κι ελπίδα».

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Κώστας Αθανασίου και τα μέλη του ΑΚΕΛ, Ευάγγελος Πάλλας, Γεώργιος Μιχαηλίδης και Γεώργιος Λιάσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Θάνατος στο 360: Τα μεσάνυχτα η μοιραία πτώση του άντρα

«Υπάρχει ορθογραφικό λάθος στο κείμενο σας»
Ονησίφορος Ονησιφόρου  |  11:02

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X