ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ - Το παρασκήνιο με Χαραλαμπίδου και Κεντρική Επιτροπή

Η δεύτερη ανάγνωση της έντονης αντίδρασης Χαραλαμπίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε μία δεύτερη ανάγνωση των όσων συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα, οι αναφορές της Ειρήνης Χαραλαμπίδου σχετικά με ενδεχόμενη στήριξη του ΑΚΕΛ στον πρώην υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδη, εκτόξευσαν χειμωνιάτικα το προεκλογικό θερμόμετρο.

Στην περίπτωση που εγείρεται το ερώτημα για το από που πηγάζει η έντονη αντίδραση της βουλεύτριας του ΑΚΕΛ, για όσους βρίσκονται πιο κοντά στην Εζεκία Παπαιωάννου δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη. Και αυτό διότι όπως λένε οι σχέσεις Χαραλαμπίδου-Εζεκία Παπαιωάννου βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί.

Γιατί προσπάθησε να αποδομήσει τυχόν υποψηφιότητα Παμπορίδη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίνας Οικονομίδου στην «Κ» της Κυριακής, το γεγονός πως η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ έχει βρεθεί δύο φορές πρώτη σε σταυρούς προτίμησης θεωρεί πως η άποψη της θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Η ίδια μπορεί να δηλώνει ενοχλημένη θεωρώντας πως δεν έχει λόγο στα συλλογικά σώματα -κάτι που φρόντισε να διαμηνύσει και δημόσια- όμως η αλήθεια είναι πως βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, με τον οποίο μάλιστα συναντήθηκε πριν ανοίξει η συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή. Μάλιστα η πρόσκληση προήλθε από τον ίδιο τον Στεφάνου, ο οποίος επεξήγησε πως οι διαβουλεύσεις είναι ακόμα αόριστες, μα την Χαραλαμπίδου να του αναφέρει πως η επιλογή Παμπορίδη είναι χειρότερη και από αυτήν του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Που αποσκοπεί η ένταση με την οποία τοποθετείται;

Η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ διανύει την τρίτη και τελευταία -βάσει καταστατικού- θητεία της στη Βουλή και προφανώς δεν είναι έτοιμη να συνταξιοδοτηθεί. Κάποιοι υπογραμμίζουν πως θέλει η ίδια να είναι υποψήφια, άλλοι πως ευνοεί μία υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου. Οι καλές σχέσεις με το ΔΗΚΟ είναι γνωστές άλλωστε και ενδεχομένως να βλέπει πιθανότητες να έχει ένα καλό ρόλο σε μία τέτοια υποψηφιότητα. Ήδη πάντως στο ΑΚΕΛ διαμηνύουν πως θα χειριστούν το θέμα με υπομονή, μακριά από δημόσιες τοποθετήσεις και θα υπάρξει προσπάθεια εκτόνωσης. Ήδη ο Στέφανος Στεφάνου θεάθηκε να μιλά με την Ειρήνη Χαραλαμπίδου την περασμένη Πέμπτη, στο περιθώριο της βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση