ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τους υποψήφιους των βουλευτικών για την Κερύνεια παρουσίασε ο Μ. Σιζόπουλος

Το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν ο Δημοτικό Σύμβουλος Λαπήθου Ντίνος Ευθυμίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κερύνειας Πανίκος Πάρπας και η εκπαιδευτικός Μαρία Περατικού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δεν νοείται λύση του Κυπριακού χωρίς την επιστροφή των κατοίκων της Κερύνειας στις περιουσίες τους, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του Κινήματος για την Επαρχία Κερύνειας για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, το οποίο απαρτίζουν ο Δημοτικό Σύμβουλος Λαπήθου Ντίνος Ευθυμίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κερύνειας Πανίκος Πάρπας και η εκπαιδευτικός Μαρία Περατικού.

Μιλώντας σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές είναι μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, σημειώνοντας ότι ότι «η κρισιμότητα δεν καθορίζεται μόνο από την προκλητική συμπεριφορά του Τούρκου κατακτητή αλλά και από την σοβαρή κρίση που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας ως αποτέλεσμα λανθασμένων πολιτικών αποφάσεων από κυβερνώντες και συγκυβερνώντες τα τελευταία δέκα χρόνια αλλά και των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού».

Ανέφερε ότι η ΕΔΕΚ «δεν είναι καθόλου τυχαίο» που αρχίζει την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της από την επαρχία Κερύνειας και πρόσθεσε πως για την ΕΔΕΚ δεν νοείται λύση του Κυπριακού χωρίς την επιστροφή των κατοίκων της Κερύνειας στις περιουσίες τους, κάτι που δυστυχώς, όπως είπε, «η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία τους στερεί μόνιμα αυτό το δικαίωμα».

«Πιστή στην προτροπή του αείμνηστου Εθνάρχη Μακαρίου δεν ξεχνούμε τα σκλαβωμένα χωριά και τις πόλεις μας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «μακροχρόνιος θα είναι ο αγώνας μας μέχρι την απελευθέρωση τους, συνεχίζουμε τον αγώνα για απελευθέρωση και επιστροφή».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ευχαρίστησε τους υποψηφίους βουλευτές του Κινήματος στην επαρχία Κερύνειας για το γεγονός, όπως είπε, ότι «σε αυτή την δύσκολη αναμέτρηση συστρατεύονται μαζί με την ΕΔΕΚ για την υλοποίηση των κοινών μας στόχων».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Λαπήθου Ντίνος Ευθυμίου είπε ότι «τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια και όχι εκεί που η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία μας καθορίζει και κάποιοι προσπαθούν να μας επιβάλουν».

Η εκπαιδευτικός Μαρία Περατικού είπε ότι «ο πολιτισμός ήταν πάντα το αγκωνάρι στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται πάντα ο ελληνισμός της Κύπρου», προσθέτοντας ότι «ο πολιτισμός αποτελεί στοιχείο εθνικής επιβίωσης».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Κερύνειας Πανίκος Πάρπας είπε ότι «καμιά λύση δεν μπορεί να θεωρηθεί δίκαιη και δημοκρατική χωρίς την κατοχύρωση του δικαιώματος των Κερυνειωτών να επιστρέψουν με ασφάλεια στις περιουσίες τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι πολλοί μετασεισμοί του προϋπολογισμού

«Κάποιοι σωστοί και ηθικοί άνθρωποι με ηγετικά προσόντα χρειάζονται σε αυτόν το τόπο να δημιουργήσουν ...»
Leon  |  10:48

Μ. Σαρρής: Τα ποσά ήταν μεγάλα, οι δεκασμοί μεγάλοι

«Συμπέρασμα. ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας αποδείχτηκαν φαύλοι της αρπαχτής. Απλά πράγματα.»
ΑΚΑ  |  09:30

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:28

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

«Στην επαγγελματική μου ζωή έχω δει δυστυχώς πολλές περιπτώσεις διαφθοράς, αλλά ποτέ ξανά δεν έχω δει τέτοια χάλια» σημείωσε.

Θεοπέμπτου: «Πιάσαμε πάτο»

Πρόκειται για τη «χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών», σημείωσε σχετικά με την διαφθορά και την κατάσταση του περιβάλλοντος ...
Newsroom K
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ