ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χ. Χριστοφίδης για ΚΕ: Είτε λέει ψέματα συνειδητά ή δεν έχει ιδέα τι υπογράφει

«Πότε ο Πρόεδρος θα μιλήσει για όλο αυτό το φιάσκο-σκάνδαλο», διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είτε λέει ψέματα συνειδητά ή δεν έχει ιδέα τι υπογράφει και τι πράττει» αναφέρει σε ανάρτησή του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σήμερα το πρωί στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΠΟΛΙΤΗ «Πρωινή Επιθεώρηση» και την Κατερίνα Ηλιάδη, για το θέμα καταβολής υπερωριών στην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Δόξα Κωμοδρόμου. Ο κ. Χριστοφίδης, στην ανάρτησή του, καταγράφει τις επικεφαλίδες των εγγράφων που φέρουν την υπογραφή του κ. Λετυμπιώτη σημειώνοντας ότι «ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εκφράζει τον Πρόεδρο της δημοκρατίας. Είναι θεσμός. Είναι κρίμα να συμπεριφέρεται με αυτό τον μειωτικό για το θεσμό τρόπο». Την ίδια ώρα διερωτάται «πότε ο Πρόεδρος θα μιλήσει για όλο αυτό το φιάσκο- σκάνδαλο».

Αναλυτικά η ανάρτηση Χριστοφίδη

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είτε λέει ψέματα συνειδητά ή δεν έχει ιδέα τι υπογράφει και τι πράττει. Και δεν ξέρω τι είναι το χειρότερο. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Πολίτη: «εγώ με τις υπογραφές μου, είχα πιστοποιήσει για το πού βρίσκονταν τα συγκεκριμένα άτομα, τη συγκεκριμένη στιγμή. Αυτό πιστοποιώ εγώ. Δεν έχω υπογράψει εικονικές υπερωρίες» (πηγή: το site της Καθημερινής).

Τα έγγραφα που φέρουν την υπογραφή του κ. Λετυμπιώτη έχουν τις εξής επικεφαλίδες:

1. Το πρώτο έντυπο τιτλοφορείται (ψηλά πάνω) «Προεδρία και Προεδρικό Μέγαρο. Αίτηση για Υπερωριακή Απασχόληση». Σε αυτό αναγράφεται το ονοματεπώνυμο της κ. Κωμοδρόμου και άλλα προσωπικά της στοιχεία. Η υπογραφή του κ. Λετυμπιώτη σε αυτό το έγγραφο βρίσκεται εκεί ακριβώς που αναγράφεται: «σύσταση προϊσταμένου: εγκρίνεται η αποζημίωση ωρών σε χρήμα… και είναι σύμφωνο με την έγκριση της Τριμελούς Επιτροπής Υπερωριών». Εδώ ακριβώς υπέγραψε ο κ. Λετυμπιώτης

2. Το δεύτερο έντυπο τιτλοφορείται «Έντυπο Υπερωριών». Έχει τα στοιχεία της κ. Κωμοδρόμου, τις διάφορες εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε τις ώρες κάτω από τον τίτλο «Συνολικές Ώρες Εργασίας» και δίπλα την υπογραφή- πιστοποίηση του κ. Λετυμπιώτη κάτω από τον τίτλο «Υπογραφή Υπευθύνου Εκδήλωση». Είναι και ο μόνος που υπογράφει αυτό το έντυπο.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Λετυμπιώτης είτε ψεύδεται συνειδητά ακολουθώντας το δρόμο της πολιτικής δειλίας και της άρνησης ανάληψης της μεγάλης πολιτικής ευθύνης που του αναλογεί, είτε δεν έχει ιδέα τι υπογράφει και τι κάνει, οπόταν ο Πρόεδρος πρέπει να του απονείμει την ευθύνη που του αναλογεί και να μας προστατέψει από χειρότερα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εκφράζει τον Πρόεδρο της δημοκρατίας. Είναι θεσμός. Είναι κρίμα να συμπεριφέρεται με αυτό τον μειωτικό για το θεσμό τρόπο.

Ο Πρόεδρος πότε θα μιλήσει για όλο αυτό το φιάσκο- σκάνδαλο;

Λετυμπιώτης: «Δεν έχω υπογράψει εικονικές υπερωρίες»

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Επιθεώρηση» για τις υπερωρίες στην κα Κωμοδρόμου, ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι δεν έχει υπογράψει εικονικές υπερωρίες. «Να μου επιτρέψετε να σας πω ότι, αυτό που επαναλαμβάνω αυτή τη στιγμή είναι να επικεντρωθούμε στις συναντήσεις και στις επαφές που έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη. Τη Δευτερά επιστρέφουμε και θα είμαστε στη διάθεση σας για όποιες συζητήσεις θέλετε», πρόσθεσε. Ερωτηθείς γιατί υπέγραψε ώρες υπερωριών για 5 λεπτά παραλαβής υπομνήματος από το ΑΚΕΛ, ο κ. Λετυμπιώτης απάντησε «εγώ με τις υπογραφές μου, είχα πιστοποιήσει για το πού βρίσκονταν τα συγκεκριμένα άτομα, τη συγκεκριμένη στιγμή. Αυτό πιστοποιώ εγώ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση