ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χασίπογλου: Θα ανοίξει σταδιακά όλο το Βαρώσι, θα συσταθεί γραφείο επενδύσεων

Το Βαρώσι είναι έδαφος του ψευδοκράτους, δήλωσε ο γγ του ΚΕΕ

ΚΥΠΕ

Θα ανοίξουν σταδιακά το σύνολο της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου για χρήση από τον κόσμο, δήλωσε ο γγ του ΚΕΕ και μέλος της «επιτροπής για το Βαρώσι», Ογουζχάν Χασίπογλου υποστηρίζοντας ότι το Βαρώσι είναι έδαφος του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Χασίπογλου είπε ότι το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης του Βαρωσιού υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση είναι το πιο σημαντικό βήμα «με το οποίο τερματίσαμε την πολιτική αντίληψη που περίμενε το κέφι της ελληνοκυπριακής πλευράς».

Ισχυρίστηκε ότι το βήμα αυτό θα έχει οφέλη για τον "τουρκοκυπριακό και τον ελληνοκυπριακό λαό" και ανέφερε ότι τα βήματα που θα γίνουν «στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου» θα γίνουν με την «προεδρία» και τη "μητέρα πατρίδα Τουρκία" και θα εξηγηθεί αυτή η πολιτική «σε κάθε πλατφόρμα με ενεργητική διπλωματική αντίληψη».

Ανέφερε επίσης ότι θα συσταθεί ένα «γραφείο επενδύσεων Βαρωσιού» με σκοπό την ενθάρρυνση των επενδυτών στο πλαίσιο της «νομοθεσίας» του ψευδοκράτους και της δημιουργίας «νομικής βάσης».

Στο μεταξύ, ο αρθρογράφος της Γενί Μπακίς, Νινταϊ Μεσούτογλου έγραψε σήμερα ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για επίτευξη μιας ενωμένης ομοσπονδιακής Κύπρου είναι η επιβολή της «λύσης δύο κυρίαρχων κρατών» και υποστήριξε ότι «μπορεί να θεωρηθεί και ως ένα αντικείμενο παζαρέματος και σόου στην εσωτερική πολιτική. Το μοντέλο λύσης δύο κρατών που επιβάλλει η Τουρκία δεν είναι ένα μοντέλο που εγκρίνουν οι Τουρκοκύπριοι. Το μοντέλο λύσης των Τουρκοκυπρίων είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη βούληση που εκφράστηκε στο δημοψήφισμα. Και αυτό είναι η Ομοσπονδιακή Ενωμένη Κύπρος».

Διερωτήθηκε τι μπορεί να προμηνύει το ξαφνικό άνοιγμα του Βαρωσιού. «Φυσικά, σκοπό έχει να θέσει ακόμα ένα εμπόδιο στον δρόμο της λύσης. Όμως, στο ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που εγκρίθηκε στις 11 Μαΐου 1984 [αναφέρεται ότι], το Συμβούλιο Ασφαλείας χαρακτηρίζει απαράδεχτες τις προσπάθειες εγκατάστασης σε οποιοδήποτε μέρος στο Βαρώσι ανθρώπων εκτός των δικών του κατοίκων και απευθύνει έκκληση μεταβίβασης αυτής της περιοχής υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ. Δυστυχώς, τα πολιτικά μας κόμματα, όπως πάντα, χρησιμοποιούν το Βαρώσι ως προεκλογικό υλικό με κόστος την παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου», ανέφερε.

Ο Τ/κ αρθρογράφος εκτίμησε ότι η νομική κατάσταση που θα δημιουργηθεί ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των περιουσιών στο Βαρώσι και το ΕΒΚΑΦ θα μεταφερθεί οπωσδήποτε στο ΕΔΑΔ κι εκεί η Τουρκία θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου. «Το άνοιγμα του Βαρωσιού δεν μοιάζει με άνοιγμα της βρύσης στο μπάνιο», έγραψε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση