ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΑΜ: Ο εξοπλισμός και η αμυντική θωράκιση ο κοινός στόχος

O κ. Σιζόπουλος χαρακτήρισε εποικοδομητική την συνάντηση και διαβεβαίωσε τον Υπουργό ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει, να στηρίζει το έργο του Υπουργείου και του ΓΕΕΦ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο εξοπλισμός και η αμυντική θωράκιση του τόπου αποτελεί τον κοινό στόχο, τόνισε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, που έγινε στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Υπουργός με τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

«Με αυτά τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας θα πρέπει να ενεργήσουμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, συλλογικά όλοι μαζί για να μπορέσουμε να δώσουμε το στίγμα που ονομάζεται εθνική ενότητα», υπογράμμισε ο κ. Πετρίδης, μετά τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΕΔΕΚ.

Από την πλευρά του, ο κ. Σιζόπουλος χαρακτήρισε εποικοδομητική την συνάντηση και είπε πως διαβεβαίωσε τον Υπουργό Άμυνας ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει, στο πλαίσιο μίας εποικοδομητικής συνέργειας, να στηρίζει το έργο του Υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς «ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές που διέρχεται η πατρίδα μας λόγω της τουρκικής προκλητικότητας».

Βασικός στόχος, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, είναι η αναβάθμιση του αξιόμαχου της Εθνικής Φρουράς και της επιχειρησιακής της δυνατότητας, αλλά και η βελτίωση και αναβάθμιση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και γενικά η Εθνική Φρουρά να μπορέσει, όπως είπε, «στο πλαίσιο ευρύτερων συνεργασιών είτε με την Ελλάδα είτε και με άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να δημιουργήσει μία ισχυρή, μία σημαντική αποτρεπτική ισχύ έτσι ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις που υπάρχουν για την διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο στην ξηρά όσο και στον αέρα όσο και στην θαλάσσια περιοχή μας που σήμερα υπάρχει η μεγάλη Τουρκική πρόκληση».

Επιπλέον, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι αντάλλαξαν και κάποιες απόψεις «για κάποια ζητήματα που αφορούν το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς και όσον αφορά τους κανονισμούς σε σχέση με τις προαγωγές των Υπαξιωματικών των Αξιωματικών αλλά και τρόπου αντιμετώπισης του φαινομένου της φυγοστρατίας».

«Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι με κάποιες αποφάσεις που λήφθηκαν την περσινή περίοδο υπήρξε μία μείωση σε ζητήματα που αφορούσαν φυγοστρατία νεοσυλλέκτων, όμως υπάρχουν συνεχόμενες προκλήσεις, που μπορεί αυτό το φαινόμενο να το διατηρήσουν σε ψηλά επίπεδα είτε και να το αυξήσουν», πρόσθεσε.

Για αυτό ακριβώς, όπως είπε ο κ. Σιζόπουλος, «στο πλαίσιο μίας συνεργασίας, μπορούμε με σωστούς τρόπους να μειώσουμε σημαντικά το θέμα της φυγοστρατίας και κυρίως να στείλουμε και ένα μήνυμα ότι ακριβώς η υπηρεσία στην Πατρίδα, πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα για όλους μας ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Τέλος, ανέφερε ότι η συζήτηση, η συναντίληψη και η ανταλλαγή απόψεων θα συνεχιστεί με στόχο «όσον το δυνατό να στηρίξουμε το έργο της ΕΦ και του Γενικού Επιτελείου Άμυνας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Λεμεσός: Άνοιξε καφετέρια - Θαμώνες παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο

«Kανονικά θα έπρεπε να τους έδιναν από μια σφαλιάρα και μια κλωτσιά στα πισινά! »
ΑΚΑ  |  08:23

«Ανοίγουν» οι αιθέρες από 1η Μαρτίου - Όλα όσα θα ισχύουν

«ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ...»
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ  |  12:18

Σε προεκλογικό άμυνας ο ΔΗΣΥ

«Πραγματικά, είναι απίστευτα άδικο αυτό που συμβαίνει εναντίον της κυβέρνησης καί τής Κας Γιολιτη. Αντί, ...»
Αλέξης Σταυρινίδης  |  16:00

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση