ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ: Εύλογα ερωτηματικά για τη Σύνθεση της Συμβ. Επιτροπής για τον Πολιτισμό

Για ξεκάθαρη και κραυγαλέα η υποβάθμιση της γυναικείας παρουσίας, των νέων ανθρώπων, αλλά και σημαντικών τομέων του Πολιτισμού κάνει λόγο το ΑΚΕΛ

Newsroom K

Η χτεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά αναφορικά με τη σύνθεση της καθώς και το πεδίο δραστηριότητάς της αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

Όπως αναφέρει το ΑΚΕΛ, είναι ξεκάθαρη και κραυγαλέα η υποβάθμιση της γυναικείας παρουσίας, των νέων ανθρώπων, αλλά και σημαντικών τομέων του Πολιτισμού. «Επίσης, καταγράφουμε την παραγνώριση εισηγήσεων που υπέβαλαν φορείς Πολιτισμού, καθώς και την απουσία ενός θεσμικού και συστηματικού διαλόγου με όλους όσοι εμπλέκονται στην πολιτιστική δραστηριότητα», αναφέρει το ΑΚΕΛ.

Το ΑΚΕΛ, με αφορμή την χτεσινή σύσταση της Συμβουλευτικής Επιτροπής, επαναφέρει την θέση για σύσταση Συμβουλίου Πολιτισμού, το οποίο θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, αλλά στο οποίο θα συμμετέχουν αξιοκρατικά και αντιπροσωπευτικά όλοι οι φορείς Πολιτισμού. Παράλληλα ζητούμε την επίσπευση των ενεργειών για αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων, τα οποία οξύνθηκαν με την πανδημία του Covid-19, επιδεινώνοντας τη θέση όλων των απασχολούμενων στον χώρο του Πολιτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

SOTHEBY’S - Μια τοπιογραφία του Γάλλου νεοκλασικού ζωγράφου Κλοντ-Ζοζέφ Βερνέ (1714-1789)

Ματιές στον κόσμο

Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης είναι ανοικτό και υποδέχεται το κοινό σύμφωνα με τους νέους κανόνες
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ