ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακυρώνονται πολιτιστικές δραστηριότητες εξαιτίας του κορωνοϊού

Οι εταιρείες κράτησης εισιτηρίων, όπως η SoldOut Tickets ανακοίνωσαν ότι οι νέες ημερομηνίες των εκδηλώσεων που επηρεάζονται θα ανακοινωθούν σύντομα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις άνω των 75 ατόμων σε κλειστούς χώρους μέχρι 31 Μαρτίου 2020, όπως αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο την Τρίτη το μεσημέρι στη συνεδρίασή του εξαιτίας του κορωνοϊού. Η απόφαση πάρθηκε μετά από την επιβεβαίωση των πρώτων δύο κρουσμάτων στην Κύπρο και η ακύρωσή τους θεωρήθηκε ως ουσιαστικό μέτρο πρόληψης, προκειμένου να περιοριστούν οι πιθανότητες εξάπλωσης του ιού. Οι εταιρείες κράτησης εισιτηρίων , όπως η SoldOut Tickets ανακοίνωσαν ότι οι νέες ημερομηνίες των εκδηλώσεων που επηρεάζονται θα ανακοινωθούν σύντομα και τα εισιτήρια που αγοράστηκαν θα ισχύουν για τις νέες ημερομηνίες. Όλες οι εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν για τον μήνα Μάρτιο ανακοινώνονται στα website των εταιρειών και φέρουν την ένδειξη «Postponed».

Συγκεκριμένα αναβάλλονται ή και ακυρώνονται οι τέσσερις συναυλίες της Μαρινέλλας, που είχαν προγραμματιστεί στη Λευκωσία για τις 11 και 12 Μαρτίου και στη Λεμεσό για τις 15 και16 Μαρτίου. Η συναυλία «Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω - Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα», που θα γινόταν στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό στις 10 Μαρτίου και στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία για τις 11 Μαρτίου. Η συναυλία «Σταύρος Ξαρχάκος «5 Λαϊκές Μορφές με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν», στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας για τις 20 Μαρτίου. Η συναυλία της Ελένης Βιτάλη / Παναγιώτη Μάργαρη στις 18 και 19 του Μάρτη 2020 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και στο Θέατρο Ριάλτο αντίστοιχα. Η συναυλία του Αντώνη Ρέμου στις 31 Μαρτίου 2020 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Οι συναυλίες του Fred Wesley στις 22 Μαρτίου, Ravens Music Hall στη Λεμεσό, 23 και 24 Μαρτίου 2020, Θέατρο Δέντρο στη Λευκωσία και 25 Μαρτίου 2020, Μαρκίδειο Θέατρο στη Πάφο.

Ακυρώνονται από τον ΘΟΚ μέχρι νεωτέρας όλες οι προγραμματισμένες παραστάσεις από τις σκηνές του (Κεντρική Σκηνή, Νέα Σκηνή, Σκηνή 018, Θέατρο Αποθήκες, Εκτός Έδρας). Παρακαλούνται όσοι έχουν κάνει προκράτηση εισιτηρίων να επικοινωνήσουν με το Ταμείο του ΘΟΚ: 77 77 27 17 (Τρίτη-Κυριακή: 10:00-13:30, 16:00-18:00).

Ακυρώνονται τα εγκαίνια της έκθεσης «Ξαναγέννηση», τα οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο 14 Μαρτίου, αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας ειδοποίησης.

Ο Δήμος Λευκωσίας, επίσης, ανακοίνωσε ότι εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων με τα κρούσματα του κορωνοϊού και με βάση τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι Όλες οι εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 στα πολιτιστικά κέντρα του Δήμου Λευκωσίας αναβάλλονται. Αποφασίστηκε επίσης ότι τα προγράμματα του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας και του Ανοικτού Σχολείου αναβάλλονται μέχρι τις 13 Μαρτίου 2020 και επέκταση της αναστολής των προγραμμάτων αυτών θα ανακοινωθεί αργότερα. Φυσικά, το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 και όλες οι εκδηλώσεις αναβάλλονται.

Ο Δήμος Στροβόλου, επίσης ανακοίνωσε ότι όλες οι εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 στις εγκαταστάσεις του Δήμου Στροβόλου, αναβάλλονται. Το Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου θα παραμείνει κλειστό μέχρι 31 Μαρτίου 2020, ενώ και τα μαθήματα των προγραμμάτων του Ανοιχτού Σχολείου Στροβόλου αναβάλλονται μέχρι νεότερης ενημέρωσης. Αναβάλλονται και όλες οι εκδηλώσεις του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού για τον μήνα Μάρτιο.

Διάφορες εκδηλώσεις

Επίσης, ακυρώνεται το Fork Food Market 13 και14 Μαρτίου 2020 στη Λευκωσία. Οι παραστάσεις του Λούη Πατσαλίδη για όλο τον μήνα Μάρτιο στην Λευκωσία και Λεμεσό και παράλληλα μειώνει στο 1/6 το κοινό της εκπομπή του. Η εκδήλωση με θέμα «Κυπριακό: Οι τελευταίες εξελίξεις» στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, 14 Μαρτίου 2020. Το σεμινάριο με τίτλο «Βελτιώστε τις πιθανότητες σας στην αγορά εργασίας». Στο UCLAN Cyprus, Λευκωσία, 11 Μαρτίου 2020. Το συνέδριο 2ου «Property Conference- Απαντήσεις για την επόμενη μέρα των ακινήτων». Στο «The Landmark», Λευκωσία, 13 Μαρτίου 2020. Η συνάντηση με τη Μάρω Δούκα στη Λεμεσό και στη Λευκωσία στις 11 και 12 Μαρτίου 2020. Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Τα Ρινίσματα» του Βαγγέλη Γέττου. Στο Σολώνειο Κέντρον Βιβλίου, Λευκωσία, 19 Μαρτίου 2020. Οι διαλέξεις, εγκαίνια εκθέσεων, εκπαιδευτικά προγράμματα και ομαδικές ξεναγήσεις στην Λεβέντειο Πινακοθήκη για του μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020. Ακυρώνεται η παρουσίαση του βιβλίου «Κυπριάδα», του Σταύρου Χαρ. Σταύρου που είχε προγραμματιστεί για τις 11 Μαρτίου στο Οίκημα του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ στη Λευκωσία. Ακυρώνονται οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής για τον μήνα Μάρτιο.

Αθλητικές διοργανώσεις

Όλες οι συγκεντρώσεις όπως εκδηλώσεις, παρελάσεις και αγώνεςθα μπορούν να διεξάγονται χωρίς φιλάθλους. Άρα όλοι οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Ακυρώνεται επίσης και ο 14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού - ΓΣΟ, 21 & 22 Μαρτίου 2020. Αποφασίστηκε ότι η εκδήλωση θα μετατεθεί για τις 21 και 22 Νοεμβρίου 2020.

Ως εκ των παραπάνω θα ήταν καλό οι πολίτες να επικοινωνούν με τον φορέα διοργάνωσης της εκδήλωσης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν προκειμένου να αποφύγουν ενδεχόμενη ταλαιπωρία από την ακύρωση κάποιας παράστασης ή συναυλίας ή άλλης εκδήλωσης. Το μέτρο της απαγόρευσης, όπως σημειώνεται από τις αρμόδιες αρχές, ελήφθη προκειμένου να προφυλαχθεί ο πληθυσμός και να διαφυλαχθεί κατά τον καλύτερο τρόπο η δημόσια υγεία.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Το έργο του καλλιτέχνη Γιώργου Γαβριήλ απο τη σειρά «Αντικατοπτρισμοί»

«Nous ne sommes pas Charlie»

Ο Καραβάτζιο εξανθρωπίζει την πίστη. Εξανθρωπίζει την εικόνα του Ιησού και του δίνει όμορφη σε όψη μορφή, σάρκα και σώμα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Μέχρι σήμερα όμως έχουν πουληθεί 350 εκατομμύρια κομμάτια σε όλο τον κόσμο, ενώ YouTubers και TikTokers ανά τον κόσμο δημοσιεύουν βίντεο με τους εαυτούς τους καθώς λύνουν τον Κύβο

Ο Κύβος του Ρούμπικ

O Ούγγρος καθηγητής αρχιτεκτονικής Ερνο Ρούμπικ εξέδωσε μόλις το πρώτο του βιβλίο
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ