ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανοικτός καλλιτεχνικός διαγωνισμός από τις Πρεσβείες της Σουηδίας και της Ολλανδίας

Στόχος να τιμήσουν από κοινού την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 7 Δεκεμβρίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας και η Πρεσβεία της Σουηδίας στην Κύπρο ενώνουν τις δυνάμεις τους στις 7 Δεκεμβρίου με στόχο να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με τη διοργάνωση καλλιτεχνικής έκθεσης, επιδιώκοντας να ενθαρρύνουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και ειδικά την ευαισθητοποίηση των νέων της Κύπρου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δυο Πρεσβείες ανακοινώνουν την έναρξη ανοικτού καλλιτεχνικού διαγωνισμού, ο οποίος έχει ξεκινήσει από τις 2 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2023. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν άτομα από όλες τις κοινότητες της Κύπρου, και έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν καλλιτεχνικά έργα, εμπνευσμένα από το θέμα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι συμμετέχοντες μπορούν να ανήκουν σε δύο ηλικιακές κατηγορίες: α) άτομα μεταξύ 12 και 18 χρόνων και β) άνω των 18 ετών.


Τα εκθέματα μπορούν να είναι είτε πίνακας ζωγραφικής, είτε σχέδιο, ή κολάζ ή φωτογραφία. Οι συμμετέχοντες καλούνται να γράψουν μια σύντομη περιγραφή (σε λιγότερες από 80 λέξεις) εξηγώντας το νόημα του φιλοτεχνήματός τους.
Η αίτηση συμμετοχής μπορεί να συμπληρωθεί σε καθεμία από τις εξής γλώσσες: Αγγλικά, ελληνικά ή τουρκικά. Οι συμμετέχοντες μπορούν να συμπληρώσουν το εν λόγω έγγραφο, όπου αναγράφονται οι όροι και προϋποθέσεις καθώς και οι γενικές πληροφορίες και να το υποβάλουν διαδικτυακά κάνοντας κλικ ΕΔΩ:

Τους νικητές του διαγωνισμού θα επιλέξει επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από εκπροσώπους των Πρεσβειών της Ολλανδίας και της Σουηδίας καθώς και από επαγγελματίες καλλιτέχνες. Η επιτροπή θα επιλέξει τρεις (3) νικητές από κάθε ηλικιακή κατηγορία. Τα κριτήρια επιλογής θα είναι η δημιουργικότητα, η πρωτοτυπία και η τεχνική δεξιότητα.

Οι δύο Πρεσβείες θα διοργανώσουν την τελετή απονομής των βραβείων στις 7 Δεκεμβρίου 2023, όπου και θα παραθέσουν έκθεση με μια ευρεία γκάμα από τα φιλοτεχνήματα που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του διαγωνισμού. Ο χρόνος και ο τόπος θα κοινοποιηθούν σε όλους τους συμμετέχοντες έγκαιρα μέσω e-mail.

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η διεθνής κοινότητα διακηρύττει τη δέσμευσή της στις αρχές οι οποίες υιοθετήθηκαν από τη Διεθνή Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη 10η Δεκεμβρίου 1948 κατά τη σχετική συνεδρία της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Είναι η μέρα όπου η διεθνής κοινότητα υπογραμμίζει τον σεβασμό και την προσήλωσή της στα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες του ανθρώπου, χωρίς διακρίσεις σε σχέση με την καταγωγή, το φύλο, τη γλώσσα ή τη θρησκεία.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 22873666 (Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας) και 22458088 (Πρεσβεία της Σουηδίας).

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση