ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τυχαία προέκυψε η σύνθεση της Συμβουλευτικής

Το Υπουργείο Παιδείας απαντάει με ανακοίνωσή του για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η λίστα των 16 της Επιτροπής

Newsroom K

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση της σύνθεσης της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού και για θέματα πολιτικής για τον Πολιτισμό, η οποία περιλαμβάνει 15 άνδρες και μία γυναίκα, το Υπουργείο Παιδείας απαντάει με ανακοίνωσή του και λέει ότι η Επιτροπή προέκυψε τυχαία και οι προσωπικότητες επελέγησαν βάσει του έργου του, των γνώσεων και της ανάμιξής τους στα πολιτιστικά πράγματα και δεν προβλέπεται να είναι αντιπροσωπευτική οποιωνδήποτε χώρων ή ομάδων του πληθυσμού.

Τονίζεται επίσης ότι ο κ. Προδρόμου θα έχει σειρά συναντήσεων με όλους τους σχετικούς αντιπροσωπευτικούς φορείς.


Αυτούσια η ανακοίνωση:

Όπως διευκρίνισε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας η σύνθεση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη δημιουργία Υφυπουργείου και για θέματα πολιτικής για τον Πολιτισμό, ως προς το φύλο, προέκυψε τυχαία. Η επιτροπή αποτελείται από προσωπικότητες που επελέγησαν στη βάση του έργου, των γνώσεων και της ανάμιξής τους στα πολιτιστικά πράγματα και δεν προβλέπεται να είναι αντιπροσωπευτική οποιωνδήποτε χώρων ή ομάδων του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο των προεργασιών για τη δημιουργία του Υφυπουργείου και για την εκπόνηση νομοθετικού πλαισίου που θα αναγνωρίζει επαγγελματικά τους καλλιτέχνες και εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού, ο Υπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με όλους τους σχετικούς αντιπροσωπευτικούς φορείς.

Όπως, εξίσου συμπτωματικά, σε άλλες συμβουλευτικές επιτροπές υπάρχει μεγαλύτερη παρουσία του γυναικείου φύλου. Παράδειγμα είναι η συμβουλευτική επιτροπή για θέματα ψηφιακής εκπαίδευσης, η οποία έχει συσταθεί και θα δημοσιοποιηθεί εντός των ημερών.

Το πραγματικά σημαντικό ζήτημα αυτές τις ημέρες είναι ότι μετά από δεκαετίες η Κυβέρνηση σήμερα αποφασίζει να δοθεί θεσμικά μεγαλύτερο βάρος και σημασία στα θέματα του πολιτισμού, με τη δημιουργία Υφυπουργείου, το οποίο προορίζεται να συμβάλει σε μια πιο συγκροτημένη και δραστήρια πολιτική για τον πολιτισμό.

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Η Dua Lipa ήταν η μεγάλη νικήτρια των φετινών Brit Awards

Η νέα κανονικότητα των Brit Αwards

Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση κλειστού χώρου που επιτράπηκε από τη βρετανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο έρευνας για τη διασπορά του ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ