ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχαιολογική περιήγηση: Τα μνημεία μιλούν

Εμβληματικοί χώροι στη Λευκωσία αφηγούνται την ιστορία τους το Σάββατο

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Ο Σύνδεσμος Κυπρίων Αρχαιολόγων (ΣΚΑ) και το ICOMOS Κύπρου με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Μέρες Αρχαιολογίας 2024 προσκαλούν το κοινό, μικρούς και μεγάλους σε μια αρχαιολογική περιήγηση στην εντός των τειχών Λευκωσία, όπου τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της πόλης μάς μας συστήνονται και αφηγούνται την ιστορία τους.

Τι γνωρίζουμε άραγε για τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που προσπερνάμε καθημερινά πεζοί ή με το αυτοκίνητο, που δίπλα τους απολαμβάνουμε τον καφέ και το ποτό μας ή μπροστά από τα οποία ποζάρουμε για μια ατμοσφαιρική φωτογραφία; Αναρωτιούνται οι διοργανωτές. Γι' αυτό την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 δανείζουμε τη φωνή μας σε μνημεία της παλιάς Λευκωσίας, τα οποία όλοι έχουμε δει αλλά ελάχιστοι γνωρίζουμε την ταυτότητά τους, φέρνοντάς μας πιο κοντά στην πόλη και στους ανθρώπους που πέρασαν από αυτή, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Μέλη του ΣΚΑ και του ICOMOS Κύπρου, από τις 10:00 -13:00 και 16:00 – 20:00, θα βρίσκονται στην Πύλη Πάφου, στα Ενετικά Τείχη (πλατεία Ελευθερίας), στον Σταυρό του Μισσιρίκου, στον αρχαιολογικό χώρο του Παλαιού Δημαρχείου, στο υδραγωγείο Σιλιχτάρ (απέναντι από την Πύλη Αμμοχώστου) και στο τζαμί Ταχτ-Ελ-Καλέ για να αφηγηθούν την ιστορία των χώρων που αποκαλύπτουν το πολυδιάστατο παρελθόν της πόλης μας.

Σαρώστε τον πιο κάτω κωδικό QR ή κάντε κλικ στο link για να εμφανιστεί στην οθόνη του κινητού σας ο χάρτης με τα επιλεγμένα μνημεία, κάποια από τα οποία θα είναι κατ’ εξαίρεση ανοικτά στο κοινό για τη συγκεκριμένη δράση. Μπορείτε να ακολουθήσετε όλη την προτεινόμενη διαδρομή ή να επισκεφτείτε μεμονωμένα τα σημεία που σας ενδιαφέρουν και να ακούσετε τις ιστορίες τους!

 

https://scanned.page/6660b3cb3e8eb 

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με: acarchaeologists@gmail.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση