ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχαιολογική σκαπάνη στο Περού

Το εύρημα είναι ένα εξαιρετικά διατηρημένο ξύλινο γλυπτό, από τα παλαιότερα που έχουν έρθει στο φως στη συγκεκριμένη τοποθεσία

Kathimerini.gr

Μια σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη έγινε πρόσφατα στο Περού και συγκεκριμένα στην αρχαία πόλη Καν Καν, πρωτεύουσα του Βασιλείου Κίμου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της περουβιανής κυβέρνησης.

Το εύρημα είναι ένα εξαιρετικά διατηρημένο ξύλινο γλυπτό, από τα παλαιότερα που έχουν έρθει στο φως στη συγκεκριμένη τοποθεσία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχαιολόγων.

Αυτές το τοποθετούν γύρω στο 600-800 μ.Χ., εποχή κατά την οποία άκμασε η πόλη, αποτελώντας ένα από τα πιο σημαντικά αστικά κέντρα της προκολομβιανής Νοτίου Αμερικής.

Επιπλέον, το αγαλματίδιο επιβεβαιώνει την τελετουργική χρήση του κτιρίου μέσα στο οποίο βρέθηκε, προχωρώντας έτσι ακόμα περισσότερο την αρχαιολογική έρευνα σε μια περιοχή που δίνει σταθερά ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις σχετικά με το προαποικιακό παρελθόν της.

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Από το 2020, που άλλαξε το status της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας, ο διεθνής οργανισμός έχει αντιδράσει «εγγράφως», ...
Kathimerini.gr
 |  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ