ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άρχισε το Mural Project στην Πόλη Χρυσοχούς στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Ψαριού

Οι τοιχογραφίες και γκράφιτι θα εξωραϊστούν σε έξι σημεία

ΚΥΠΕ

Με τοιχογραφίες / γκράφιτι θα εξωραϊστούν έξι σημεία στην Πόλη Χρυσοχούς, στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Ψαριού με σλόγκαν «Απ' τον βυθό μας στο πιάτο σου», με το Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς να καλεί το κοινό να να παρακολουθήσει την καλλιτεχνική διαδικασία η οποία έχει αρχίσει και ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου, ημέρα του Φεστιβάλ.

Στην Πόλη Χρυσοχούς βρίσκεται ομάδα καλλιτεχνών από την Κύπρο και το εξωτερικό για σκοπούς του εξωραϊσμού που θα γίνει υπό την εποπτεία και συντονισμό του 2C Multispace.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς, το έργο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του καθιερωμένου Φεστιβάλ Ψαριού που υλοποιείται για έβδομη χρονιά και προσελκύει πλήθος επισκεπτών στην περιοχή.

Τα σημεία που θα εξωραϊστούν είναι η είσοδος στην Πόλη Χρυσοχούς μετά τον Αστυνομικό Σταθμό από τον καλλιτέχνη ATEK, Giorgos ATEK skourlis.

Ο τοίχος απέναντι από Ελληνική Τράπεζα, δίπλα από ΚΟΤ από την καλλιτέχνη την Δανάη Λαού.

Ακόμη ο τοίχος του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το ΚΕΠ με καλλιτέχνη τον Magos, ο τοίχος κάτω από χώρο στάθμευσης κοντά στο εστιατόριο Μουστακαλλής από τον καλλιτέχνη Dieci και ο τοίχος προς το Λατσί στο Προδρόμι πριν το περίπτερο Μακρύλουκα από τον καλλιτέχνη Χρίστο Κυριάκου Edmon.

Τέλος ο τοίχος κοντά στην Παλιά Αγορά – πίσω από το ταχυδρομείο με καλλιτέχνη τον Ραφαήλ Σταυρινού.

Επιπρόσθετα κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί έργο με θέμα την Θεά Αφροδίτη από τον καλλιτέχνη Ipheno.

Το κοινό είναι ευπρόσδεκτο να παρακολουθήσει επιτόπου το δημιουργικό έργο των καλλιτεχνών καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας από τις 25 - 30 Απριλίου. Το έργο δημοσιεύεται καθημερινά στην σελίδα monoxroma_urbanshop στο Instagram και στην σελίδα του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς, στο Facebook.

Επίσης, την ημέρα του Φεστιβάλ, 30 Απριλίου, από τις 12:00 – 15:00 οι καλλιτέχνες θα βρίσκονται στο Φεστιβάλ για τη βράβευσή τους και για τη δημιουργία γκράφιτι μαζί με παιδιά σε ειδικά πάνελ που ετοιμάστηκαν για τον σκοπό αυτό, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση