ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λευτέρης Ζαμπετάκης: Βραβείο κοινού για την ποιητική συλλογή του

Πρόκειται για την πρώτη του ποιητική συλλογή και κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Διόπτρα»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός Λευτέρη Ζαμπετάκης κέρδισε το βραβείο κοινού για την ποιητική του συλλογή «Ψυχής μου κύματα» στα public book awards, στην κατηγορία «Σύγχρονη ελληνική ποίηση». Η ποιητική συλλογή «Ψυχής μου κύματα» του Λευτέρη Ζαμπετάκη είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή και κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Διόπτρα». Η ποιητική συλλογή του Λευτέρη Ζαμπετάκη «Ψυχής μου κύματα» παρουσιάστηκε στο κοινό και στα βιβλιοπωλεία σε Ελλάδα και Κύπρο για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2022. Τον Μάιο του 2022 βρέθηκε στην κορυφή των best sellers στην Ελλάδα και τον Ιούνιο του 2022 στην Κύπρο. Η ποιητική συλλογή του Ζαμπετάκη ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο και μοναδικό προσωπικό τρόπο γραφής του.

Όπως είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην «Οικονομική Καθημερινή» ο τίτλος της συλλογής του ταιριάζει ακριβώς στην κυκλοθυμία του, αλλά και το πόσο διαφορετικά βιώνουν γενικά οι άνθρωποι το ίδιο πράγμα σε διαφορετικές στιγμές της ζωής τους...

Σχετικά με τη μελαγχολική, αλλά συνάμα φερέλπιδα διάθεση της συλλογής «Ψυχής μου κύματα» ο Λευτέρης Ζαμπετάκης είχε πει: «Στην πορεία και στη λαχτάρα μου να ανακαλύψω το φως, την ελπίδα, την αισιοδοξία σκεφτόμουν πως θα ήθελα να δουν και τα ποιήματά μου το φως, που έγινε μετά από πρωτοβουλία φίλων, αφού εγώ θεωρούσα πως δεν αφορούσαν κανέναν άλλο, εκτός από εμένα». Ο ίδιος θεωρούσε πως τα ποιήματά του αφορούσαν μόνο εκείνον, αλλά όπως φαίνεται και από το βραβείο κοινού μάλλον αφορούν και πολύ άλλο κόσμο... Πράγμα που είχε ήδη εισπράξει ο Ζαμπετάκης από το πώς είχε υποδεχθεί τη συλλογή του το κοινό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό, που όσοι τα διαβάζουν βρίσκουν το φως, διότι και εγώ έχω βρει βοήθεια από γραπτά άλλων ανθρώπων... Θεωρώ πως τα ποιήματα της συλλογής τελικά είναι αισιόδοξα και δίνουν το φως...».
Μέσα από την πρώτη συλλογή του ο Λευτέρης Ζαμπετάκης με τη λέξη «Προσεχώς» να εγκαινιάζει το δεύτερο μέρος της συλλογής προϊδεάζει για μια δεύτερη ποιητική συλλογή, η οποία θα είναι αφιερωμένη στον έρωτα αφού αναφέρεται: «Συλλογή Νο. 2: Περί έρωτος ο λόγος τούτος». Ο Λευτέρης Ζαμπετάκης είχε πει σχετικά για το δεύτερο μέρος πως ο έρωτας είναι αρχή και το τέλος όλων... «φέρνει μια σύγχυση, αν θέλεις, στην καθημερινότητά μας, και ταράζει πολλές φορές τις ισορροπίες μας, νομίζω πως δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη συλλογή τέτοια. Αλλά περισσότερα θα έλθουν για τον έρωτα στην επόμενη συλλογή...».

Εάν θέλετε να αποκτήσετε τη βραβευμένη ποιητική συλλογή «Ψυχής μου κύματα» μπορεί να την παραγγείλετε ηλεκτρονικά από το dioptra.gr ή να την αναζητήσετε στα βιβλιοπωλεία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βιβλίο  | 

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

«Ο συγγραφέας έφυγε εν μέσω καταλήψεων στο Κολούμπια, έντονων συζητήσεων γύρω από το μέλλον της Αμερικής και σ’ ένα κλίμα ...
Kathimerini.gr
 |  ΒΙΒΛΙΟ