ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Γραφήματα Ψυχής» της Αγγελικής Σάββα

Τα «Γραφήματα Ψυχής» γράφτηκαν μέσα από την εμπειρία της με τον καρκίνο του μαστού, το πάλεψε για δυόμισι χρόνια

ΚΥΠΕ

To βιβλίο της “Γραφήματα Ψυχής” παρουσίασε χθες η Αγγελική Σάββα στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αττικόν. Στην παρουσίαση η συγγραφέας μοιράστηκε μαζί με τους παρευρισκόμενους τα συναισθήματα όπως την αγωνία, τον φόβο, τη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία, αλλά και τη δύναμη να βγει νικήτρια από τη μάχη ενάντια στον καρκίνο.
Η παρουσίασε ξεκίνησε με χορευτικό δρώμενο.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Ανθή Στρόππου, Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΓΟΔΗΚ Πάφου και Διοικητική Λειτουργός της ΕΣΣΕΠ.

Αναφερόμενη στο βιβλίο της Αγγελικής Σάββα, η κ. Στρόππου, είπε, πως πρόκειται για ένα βιβλίο που μέσα από τις σελίδες του, ξετυλίγονται όλα τα συναισθήματα, που βίωσε η συγγραφέας και όλα όσα άγγιξαν τη ψυχή της «χορεύοντας με το θεριό». Η συγγραφέας, συνέχισε η κ. Στρόππου, γεννήθηκε στην κατεχόμενη Κατωκοπιά της επαρχίας Μόρφου και σπούδασε δημοσιογραφία και ραδιοτηλεπαρουσίαση στην Αθήνα.

Η μεγάλη της αγάπη όμως για την τέχνη και τη δημιουργία την οδήγησαν στο σχέδιο και την κατασκευή κοσμημάτων όπου δραστηριοποιείται από το 1998. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Πεζοδρόμων Λευκωσίας, μέλος της ΟΓΓΕ Λευκωσίας, του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, του ΠΑΣΥΚΑΦ και της Europa Donna. To 2016 διαγνώστηκε με αμφοτερόπλευρο καρκίνο του μαστού και από τότε, συνέχισε, βλέπει τη ζωή της αλλιώς. Αφού έδωσε τη δική της μάχη για τρία σχεδόν χρόνια και βγήκε νικήτρια, σήμερα εμψυχώνει και βοηθά άτομα που ζουν τη δική τους περιπέτεια και προσπαθεί μέσα από τη δική της εμπειρία να δώσει αισιοδοξία, ψυχική δύναμη, θάρρος, κουράγιο και μια ζεστή αγκαλιά.

Επίσης η Αγγελική Σάββα δημιούργησε στα social media τη σελίδα “Xoρεύουμε ενάντια στον καρκίνο” όπου μοιράζεται με τους αναγνώστες της τα δικά της βιώματα, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους. Κατά καιρούς επίσης διοργανώνει σε συνεργασία με τους Φιλανθρωπικούς Συνδέσμους, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, με σκοπό να βοηθήσει ασθενείς να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Μέσω αυτών των δράσεων, συνέχισε η κ. Στρόππου, εκδίδεται και το βιβλίο της για φιλανθρωπικό σκοπό, αφού μέρος των εσόδων θα διατεθούν για το σκοπό αυτό.

Η Αγγελική Σάββα σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως τα “Γραφήματα Ψυχής” γράφτηκαν μέσα από την εμπειρία της με τον καρκίνο του μαστού, το πάλεψε για δυόμισι χρόνια, κάνοντας οκτώ μεγάλα χειρουργεία και την έκανε να βλέπει τη ζωή αλλιώς. Πλέον, συνέχισε, στόχος και σκοπός της ζωής της είναι να μπορεί βοηθά ανθρώπους, σημειώνοντας πως αυτό της δίνει δύναμη να προχωρά. Αφού, είπε, έδωσα τη δική μου μάχη για τρία σχεδόν χρόνια και νίκησα τον καρκίνο, σήμερα εμψυχώνω και βοηθώ άτομα που ζουν την δική τους “διαδρομή” και προσπαθώ μέσα από την εμπειρία μου να δώσω αισιοδοξία. Πρόσθεσε πως με όλα τα καθαρά έσοδα του βιβλίου βοηθούν τους διάφορους συνδέσμους και στέλνει άτομα στο εξωτερικό για θεραπείες. Βράχος δίπλα της ο άντρας της, η μάνα της και τα παιδιά της, η οικογένεια της. Όπως εξηγεί το βιβλίο της δεν είναι ιστορία, αλλά είναι μικρά γραφήματα, οι εμπειρίες, τα συναισθήματα, τα βιώματα. Έχω, είπε, ζήσει πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις, οπότε προσπαθώ, να βοηθήσω την ποιότητα της ζωής τους. H ζωή της πλέον δηλώνει πως είναι γεμάτα χρώματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Γιώργος Μολέσκης αναζητεί μία διέξοδο και από το πρώτο ποίημα της τελευταίας του ποιητικής συλλογής με τον τίτλο «Ανοικτός ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΒΙΒΛΙΟ