ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κυκλοφόρησε το τρίτο τεύχος του περιοδικού ΟΛΚή

Πρόκειται για το ετήσιο δελτίο του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής αναγγέλλει την έκδοση του τρίτου τεύχους του περιοδικού ΟΛΚή (επιμέλεια: Λεωνίδας Γαλάζης, Έλενα Ματσάγγου, Στέλλα Μιλτιάδου, Γαβριέλλα Παναγή και Μαριλένα Πόρακου).

Πρόκειται για ετήσιο δελτίο το οποίο εκτείνεται σε 216 σελίδες και περιλαμβάνει πρωτότυπες/αδημοσίευτες συνεργασίες των μελών του Ο.Λ.Κ. στις θεματικές περιοχές της ποίησης, της πεζογραφίας, της μελέτης, του δοκιμίου και της βιβλιοκρισίας.

Στο τεύχος περιλαμβάνεται αφιέρωμα στη σύγχρονη κυπριακή πεζογραφία, με μελέτες για το έργο των πεζογράφων Μυρτώς Αζίνα-Χρονίδη, Γιώργου Χαριτωνίδη, Ανδρέα Μαλόρη, Σταύρου Χριστοδούλου, Κωνσταντίας Σωτηρίου, Νάσιας Διονυσίου και Μαρίας Α. Ιωάννου. Περιλαμβάνονται επίσης αφιέρωμα στην ποιήτρια Μελίτα Τόκα Καραχάλιου, καθώς και η ενότητα «Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί του Ο.Λ.Κ. 2022».

Σημειώνεται στον πρόλογο του περιοδικού: «Θεωρούμε ότι οφείλουμε, ως Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής, να παρέχουμε ένα βήμα έκφρασης σε όλα τα μέλη μας, στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης, της πολυφωνίας και του διαλόγου των ιδεών. Η λογοτεχνία, ως μια από τις μορφές δημιουργικής έκφρασης, καθώς και η κριτική, ως αποτίμηση και ως ιεράρχηση αξιών, χωρίς δογματισμό και εμπάθεια, είναι στοιχεία απαραίτητα σε έναν κόσμο που αναζητεί σταθερά σημεία αναφοράς, εν μέσω της συνεχούς ρευστότητας και των αιφνίδιων ανατροπών».

Τα περιεχόμενα του τχ. 3 του περ. ΟΛΚή, είναι προσβάσιμα μέσω του συνδέσμου: https://shorturl.at/gnKT0 Όσοι/-ες ενδιαφέρονται να προμηθευτούν το περιοδικό, μπορούν να απευθύνονται στο Δ.Σ. του Ο.Λ.Κ., μέσω ειδικής φόρμας που είναι προσβάσιμη στον σύνδεσμο: https://forms.gle/BMCXsm1GGrTLH6Tn6 ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ

To εξώφυλλο φιλοτέχνησε η Μαρία Χατζηττοφή-Χαριτωνίδου.

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

«Ο συγγραφέας έφυγε εν μέσω καταλήψεων στο Κολούμπια, έντονων συζητήσεων γύρω από το μέλλον της Αμερικής και σ’ ένα κλίμα ...
Kathimerini.gr
 |  ΒΙΒΛΙΟ