ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με περιορισμούς επαναλειτουργεί την 1η Ιουνίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Δευτέρα και Παρασκευή μέχρι της 10 το πρωί πρόσβαση στην επιστροφή των βιβλίων θα έχουν μόνο τα μέλη»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με περιορισμούς θα επαναλειτουργήσει την Δευτέρα 1η Ιουνίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας, η οποία είχε κλείσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «η Δημοτική Βιβλιοθήκη που θα επαναλειτουργήσει για το κοινό την Δευτέρα 1η Ιουνίου. Από την 1η του μήνα μέχρι και τις 12 Ιουνίου θα γίνεται αποκλειστικά επιστροφή των βιβλίων για να αποφευχθεί ο συνωστισμός».

Επίσης «έχει δημιουργηθεί ελεγχόμενο σημείο συλλογής βιβλίων στην είσοδο της βιβλιοθήκης, όπου θα υπάρχει ειδικό χάρτινο κιβώτιο όπου τα μέλη θα τοποθετούν μόνο τα βιβλία μαζί με το χαρτί χρέωσης. Σε περίπτωση που το χαρτί χρέωσης έχει χαθεί, το μέλος θα σημειώσει σε ένα χαρτί το όνομα και τον αριθμό του».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Δευτέρα και Παρασκευή μέχρι της 10 το πρωί πρόσβαση στην επιστροφή των βιβλίων θα έχουν μόνο τα μέλη, τα οποία ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες όπως καθορίστηκαν από το Υπουργείο Υγείας. Επίσης το αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης θα παραμείνει προσωρινά κλειστό, ενώ η εγγραφή νέων μελών θα γίνεται ηλεκτρονικά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 24654185».

Ακόμα θα εφαρμοστεί το καλοκαιρινό ωράριο λειτουργίας, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Λάρνακας. Μετά την 12η Ιουνίου θα υπάρξει νέα ανακοίνωση ως προς τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει «λύπη για την όποια ταλαιπωρία μπορεί να υποστεί το αναγνωστικό κοινό από τον τρόπο επαναλειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης» σημειώνοντας ωστόσο πως «γνώμονας είναι η προστασία της υγείας και η ασφάλεια των μελών. Τα ισχύοντα μέτρα έχουν αποφασιστεί μετά από τις οδηγίες των ειδικών αλλά και τη διεθνή πρακτική για την επαναλειτουργία των Δημόσιων Βιβλιοθηκών».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία από Koshu Kunii on Unsplash

5+1 βιβλία για τον ρατσισμό

Σας προτείνουμε μερικά βιβλία τα οποία θα μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε καλύτερα την κατάσταση, να ανοίξει το μυαλό μας ...
Newsroom K
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X