ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Με τα μάτια του σκύλου» του Σοφοκλή Βέργου

Νέο Βιβλίο στην εφαμογή Read Library

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Σοφοκλής Βέργος γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1964. Το βιβλίο που τιτλοφορείται «Με τα Μάτια του Σκύλου» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Ωστόσο, δεν είναι το πρώτο του βιβλίο. Έχουν προηγηθεί τα θεατρικά έργα: Οι κόρες των ποιητών, Αντίο… , Baroque – Μία ιστορία Rock, Μια πολύ Ψηλή Γυναίκα. Ως φωτογράφος, έχει εκδώσει το βιβλίο καλλιτεχνικής φωτογραφίας Flâneur-Paris, στο πλαίσιο της ομώνυμης ατομικής έκθεσης, υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Κύπρο. Έχει επίσης παρουσιάσει την ατομική έκθεση La Serenissima στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Dante Alighieri.  Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές Διεθνούς Δικαίου στο  Washington College of Law, Washington D.C., των Ηνωμένων Πολιτειών. Το μυθιστόρημα του «Με τα μάτια του σκύλου» αναπτύσσεται με ευρηματικό τρόπο κάτω από μια ιδιαίτερη κριτική σκέψη και ενίοτε φιλοσοφική ματιά με σκηνικό ιστορικά γεγονότα από τον Ισπανικό Εμφύλιο, τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την ανεξαρτησία στις αρχές του ’60, τα τραγικά γεγονότα του ’74 που ακολούθησαν και φθάνει μέχρι το σήμερα. Το βιβλίο τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος των Λογοτεχνικών Διαγωνισμών και Βραβείων του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής (2023). 

Διαβάστε εδώ το σκεπτικό βράβευσης.

Terra Alta - Καταλονία, Αύγουστος 1938

«Αλήθεια, Γιατρέ... πως σου ’ρθε κι άφησες το Παρίσι και τις όμορφες Φραντσέζες;... Κι εσύ για τη Δημοκρατία;...»
«Για μια γυναίκα... Αυτή είναι η αλήθεια...»
Παρόλο που ο Τηλέμαχος χαμογελούσε, ο Σέργης ένιωσε πως η ερώτηση ήταν σοβαρή και είχε τον σκοπό της.
«Κι ήρθες σ’ αυτό το μακελειό για μια γυναίκα!;... Για να βρεις αυτήν που αγαπάς!;...» «Όχι, για μια γυναίκα που δεν ήθελε να ’ναι πια μαζί μου... Ερωτική απογοήτευση...» «Στον Πόλεμο από Έρωτα!... Μ’ αρέσεις Γιατρέ!...»

Αγία Βενούτη – ένα μικρό ψαροχώρι στην άκρη της Μεσογείου… ένας ιδιόρρυθμος Αστυνόμος, κάποιες φορές εκτός τόπου και χρόνου…δυο σκελετοί που ανακαλύπτονται, επίσης εκτός τόπου και χρόνου… μια Γαλλίδα αρχαιολόγος στην Αμμόχωστο του 1933… ένας πρώην κατάδικος που υιοθετεί ένα αδέσποτο, κουτσό σκυλί… μια κακοποιημένη κοπέλα πεταμένη στα βράχια… μια έφηβη που εξαφανίζεται… ένας μεγάλος ζωγράφος που καπνίζει ασταμάτητα σιγαρέτα πολυτελείας και θυμάται βραχνές ιστορίες του ’60 και του ’70 γεμάτες ένοχα μυστικά… ένας ξέμπαρκος καπετάνιος που κερνάει ούζα και χορεύει Αργεντίνικα ταγκό… το Παρίσι του Μεσοπολέμου…. 1936 – Ισπανικός Εμφύλιος, μια κουμπανία Κυπρίων εθελοντών, που από το Camden του βόρειου Λονδίνου βρίσκονται να πολεμούν και να πεθαίνουν για την Ισπανική Δημοκρατία…ένας Σπιούνος που κρύβεται στις ρωγμές της Ιστορίας… ένας νεαρός γιατρός, εθελοντής στον Ισπανικό Εμφύλιο…και μπόλικα φαντάσματα…αφηγούνται αυτή την ιστορία.

Αγοράστε το ηλεκτρονικό βιβλίο από smartphones και tablets εδώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή σε κινητά και tablets,
για τεχνολογία iOS εδώ.
για τεχνολογία Android εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Κατά τη διάρκεια της παράστασης τα παιδιά εξερευνούν έννοιες όπως: η υπευθυνότητα, η προσωπική και η κοινωνική ελευθερία, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΒΙΒΛΙΟ