ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πάνω από 100 συγγραφείς στη 2η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού

Η κεντρική θεματική της φετινής διοργάνωσης είναι τα «Δίκτυα»

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Για δεύτερη χρονιά η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού (Limassol International Book Fair) θα υποδεχθεί το βιβλιόφιλο κοινό στους Χαρουπόμυλους Λανίτη στη Λεμεσό από τις 17 έως τις 19 Νοεμβρίου, με τέσσερις σκηνές, με κεντρικό παρουσιαστή της Έκθεσης τον δημοσιογράφο Χρήστο Μιχάλαρο. Η κεντρική θεματική της φετινής διοργάνωσης είναι τα «Δίκτυα», και στόχος είναι όχι μόνο να παρουσιάσει στο ευρύτερο κοινό συγγραφείς και τη βιβλιογραφική παραγωγή, αλλά και να διασυνδέσει τον κόσμο του βιβλίου με την κοινωνία και να δημιουργήσει δεσμούς προς όλους τους δρόμους του βιβλίου και του πολιτισμού.

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της στις 17 Νοεμβρίου με το ολοήμερο επαγγελματικό συνέδριο, στο οποίο θα βρεθούν επί σκηνής πάνω από 30 επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου, από Κύπρο και διεθνώς (ακαδημαϊκοί, βιβλιοθηκονόμοι, εκδότες, μεταφραστές, βιβλιοπώλες, σύμβουλοι εκδόσεων, ατζέντηδες και συγγραφείς) και θα συνομιλήσουν για θέματα που άπτονται της βιομηχανίας του βιβλίου, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Φέτος, η Παιδική και Νεανική σκηνή της έκθεσης είναι αφιερωμένη στη συμπερίληψη και την αποδοχή με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ανεκτικότητας στις 17 Νοεμβρίου.

Το επόμενο διήμερο, στις 18 και στις 19 Νοεμβρίου θα ακολουθήσει η Γενική Έκθεση, η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό που θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει νέους και παλιούς τίτλους βιβλίων από περισσότερους από 80 εκθέτες, καθώς και να απολαύσει ένα γεμάτο πρόγραμμα με δράσεις, συζητήσεις, συνεντεύξεις και παρουσιάσεις στις τέσσερις σκηνές της. Πάνω από εκατό συγγραφείς και ομιλητές από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Φινλανδία και τη Ρωσία θα βρεθούν επί σκηνής σε πέραν των 90 εκδηλώσεων, οι οποίες απευθύνονται σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους.

Στην Κεντρική Σκηνή της Έκθεσης θα φιλοξενηθούν ειδικά αφιερώματα για τον Νίκο Καζαντζάκη, αλλά και τον Κύπριο ποιητή Ηλία Κωνσταντίνου. Επιπλέον, οι επιμέρους θεματικοί άξονες που θα παρουσιαστούν αφορούν την Ποίηση, τη σχέση της Τεχνητής Νοημοσύνης με το βιβλίο, την είσοδο των Audiobooks στη ζωή μας, το αστυνομικό μυθιστόρημα, το φαινόμενο της εκλαϊκευμένης επιστήμης, ενώ θα πραγματοποιηθούν επί σκηνής συνεντεύξεις με επιφανείς συγγραφείς και λογοτέχνες από Κύπρο και εξωτερικό. Μερικοί από τους διακεκριμένους συγγραφείς που θα βρεθούν επί σκηνής είναι η Ρέα Γαλανάκη, ο Alain Blondy, η Ευτυχία Γιαννάκη, ο Γιάννης Παλαβός, ο Γιάννης Καλπούζος, ο Κώστας Βραχνός, η Cornelia Hülmbauer, ο Κώστας Βραχνός, ο Sascha Garzetti, η Νάσια Διονυσίου, η Κωνσταντία Σωτηρίου, η Μαρία Α. Ιωάννου, ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, ο Αλέξανδρος Χρονίδης, ο μουσικός Θέμος Σκαρδάμης και οι ηθοποιοί Δημήτρης Λάλος και Βασίλης Βασιλάκης.

Φέτος, η Παιδική και Νεανική σκηνή της έκθεσης είναι αφιερωμένη στη συμπερίληψη και την αποδοχή με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ανεκτικότητας στις 17 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Έκθεση θα δεχθεί επισκέψεις από σχολεία. Εγκαινιάζεται και η Πολυπολιτισμική Γωνία, στην οποία θα γίνουν αφηγήσεις παραμυθιών σε αγγλικά, γαλλικά, ουκρανικά, πολωνικά, ρωσικά, κινέζικα, ισπανικά, γερμανικά, πορτογαλικά και ελληνικά. Επιπλέον, ο 1ος Βιβλιομαραθώνιος του Limassol Book Fair ξεκίνησε ήδη από το καλοκαίρι και οι ομάδες των βιβλιοκατακτητών θα συμμετέχουν στις 18 Νοεμβρίου σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, το «Βιβλιοκουίζ». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης αφιέρωμα και εργαστήρια στο Graphic Novel, αλλά και ένα συναρπαστικό Escape Room με έμφαση σε θέματα κυβερνοασφάλειας. Το δεύτερο Limassol Book Fair Award θα απονεμηθεί φέτος στη Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή για τη συμβολή της στην παιδική λογοτεχνία και την ανάδειξη ευαίσθητων θεμάτων που αφορούν τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι υποστηρικτές

Η 2η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, του Υφυπουργείου Πολιτισμού και του Υφυπουργείου Τουρισμού. Χρυσός χορηγός της Έκθεσης οι Εκδόσεις Αρμίδα, αργυρός χορηγός το Lidl Κύπρου και χάλκινοι χορηγοί το Booka, η Ελληνική Τράπεζα και η Tsirides Law. Την Έκθεση στηρίζουν επίσης το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, οι Hermes Airports, η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Αρχή Λιμένων Κύπρου, η EBSCO, η Jukebooks, ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου, η Interoptics, η Aliance Francaise και το Nicosie Accueil, ο Σύνδεσμος Παιδικού & Νεανικού Βιβλίου, τα McDonald’s Κύπρου, οι Μικροί Βιβλιοφάγοι και το φεστιβάλ Σαρδάμ. Στρατηγικοί συνεργάτες της Έκθεσης η Ελληνική εταιρία Thinking, ο eAnagnostis και το ιστολόγιο ποίησης και λογοτεχνίας Αποτυπώματα. Μέγας Χορηγός επικοινωνίας η τηλεόραση ΣΙΓΜΑ και η Εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ.

Ειδικές δράσεις συνδιοργανώνονται τόσο στο επαγγελματικό συνέδριο με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων και την Κυπριακή Ένωση Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, όσο και στη Γενική Έκθεση μαζί με την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας.

Πληροφορίες: 17-19 Νοεμβρίου, Χαρουπόμυλοι Λανίτη, Λεμεσός

www.limassolbookfair.com | info@limassolbookfair.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βιβλίο  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση