ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρουσίαση του «Καϊάφα» στο Σολώνειον

Συνάντηση γνωριμίας με τον συγγραφέα Νίκο Αδάμ Βουδούρη

Newsroom K

Το Σολώνειον Κέντρο Βιβλίου και οι εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν συνάντηση γνωριμίας με τον συγγραφέα Νίκο Αδάμ Βουδούρη, την Πέμπτη 17 Μαΐου. Την παρουσίαση των βιβλίων του Νίκου Αδάμ Βουδούρη «Ο Βυθός είναι δίπλα» και «Καϊάφας» θα κάνει η συγγραφέας Κωνσταντία Σωτηρίου.

Το 2016 από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Καϊάφας», ένα καλοκαιρινό ταξίδι στα νοτιοδυτικά παράλια της Πελοποννήσου από έναν µοναχικό άντρας που συναντά μεγαλόσωμο, αγέρωχο σκύλο. Το 2008 από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων «Ο βυθός είναι δίπλα».

 

 

Ο «Καϊάφας»

Το μυθιστόρημα «Καϊάφας» είναι ένα καλοκαιρινό ταξίδι στα νοτιοδυτικά παράλια της Πελοποννήσου. Ένας µοναχικός άντρας συναντά αναπάντεχα σε µια αµµουδιά µετά την Πάτρα έναν κατάµαυρο, µεγαλόσωµο, αγέρωχο σκύλο. Τον παίρνει µαζί του αδιαφορώντας για το τηλέφωνο επικοινωνίας που είναι χαραγµένο στο περιλαίµιό του. Οι δυο τους πασχίζουν να κάνουν διακοπές, να κάνουν κάµπινγκ, να κάνουν τουρισµό. Τέλος, ο άντρας αποφασίζει να δουλέψει σε εποχιακή ταβέρνα κοντά στη λίµνη Καϊάφα και να ζήσει µια όµορφη κανονική ζωή σαν εργαζόµενος, έχοντας πάντα τον σκύλο µαζί του. Αντιλαµβάνεται, ίσως για πρώτη του φορά, την ιαµατική δύναµη της αγάπης και κάνει όνειρα ανέµελης και ήρεµης συµβίωσης µε το χαρισµατικό τετράποδο. Όµως, τα όνειρά του αυτά, όπως κι άλλα όνειρα που έκανε στο παρελθόν, θα ναυαγήσουν. Με τις φαντασιώσεις του στρογγυλεύει και εξωραΐζει τα πάντα, σε µια απέλπιδα προσπάθεια να γλιτώσει απ’ τον εαυτό του και να µην παραδοθεί για άλλη µια φορά, την οριστική ίσως, στην πραγµατική του κλίση: τον σπαραγµό και την υπερβολή. Αυτοσκηνοθετούµενος και εθελοτυφλώντας, παγιδεύεται στις ίδιες του τις εµµονές και οδεύει, χρίζοντας τους γύρω του οδηγούς και κουµανταδόρους, για εκεί που είναι πραγµατικά ταµένος.


Πέμπτη 17 Μαΐου, ώρα 7:00 μ.μ. Σολώνειον Κέντρο Βιβλίου, Βυζαντίου 24, Στρόβολος, Λευκωσία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία από Koshu Kunii on Unsplash

5+1 βιβλία για τον ρατσισμό

Σας προτείνουμε μερικά βιβλία τα οποία θα μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε καλύτερα την κατάσταση, να ανοίξει το μυαλό μας ...
Newsroom K
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X