ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρουσίαση βιβλίου Ανδρέα Φιλίππου και έκθεση υδατογραφίας

Ενα δημιουργικό οδοιπορικό 50 χρόνων του συγγραφέα σε όλη την Κύπρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Oι Εκδόσεις Εν Τύποις και ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Φιλίππου παρουσιάζουν το βιβλίο του τελευταίου «H εγκατάλειψη και φθορά του κυπριακού τοπίου» και εγκαινιάζουν έκθεση σχεδίων και υδατογραφιών του συγγραφέα.

Το βιβλίο περιέχει 341 υδατογραφίες/σχέδια του αρχιτέκτονα Ανδρέα Φιλίππου για το κυπριακό τοπίο, που σβήνει και χάνεται μέσα στον χρόνο. Τα σχέδια και οι υδατογραφίες καλύπτουν συγκεκριμένες ενότητες, όπως τοπία, γειτονιές, εκκλησάκια, μοναστήρια, βρύσες, φούρνοι-καμίνια, ελιόμυλοι, αλακάτια κ.ά., καθώς και καλυβόσπιτα / στεγάδια, πόρτες και ξωπόρτια, αλλά και ξερολιθιές («Δόμες»). Επίσης, τα μεσαιωνικά γεφύρια της Κύπρου, αλλά και νερόμυλους.

Η διευθύντρια του Εκδοτικού Οίκου Εν Τύποις κα Βούλα Κοκκίνου θα καλωσορίσει το κοινό και χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η δρ Μαρία Ιακώβου, καθηγήτρια Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο κ. Σάββας Κόκκινος διδάκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, διπλωματούχος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης. Αντιφώνηση από τον συγγραφέα και δημιουργό των υδατογραφιών και σχεδίων Ανδρέα Φιλίππου, αρχιτέκτονα.

Εκθεση σχεδίων και υδατογραφιών

Την ίδια ημέρα από τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο θα γίνουν και τα εγκαίνια της ομώνυμης έκθεσης υδατογραφιών και σχεδίων του συγγραφέα, που πραγματοποιείται παράλληλα με την παρουσίαση του βιβλίου. Η έκθεση υδατογραφιών και σχεδίων περιλαμβάνει θέματα από τις ενότητες που καλύπτει το υπό παρουσίαση βιβλίο, αλλά και σημαντικό αριθμό βυζαντινών εκκλησιών. Όλα τα πιο πάνω προέρχονται από ένα δημιουργικό οδοιπορικό 50 χρόνων του συγγραφέα σε όλη την Κύπρο.

Πότε/πού:  Πολυχώρος Εκδόσεων Εν Τύποις, Χιλής 26 και Λάμπρου Πορφύρα, Λευκωσία. Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ.  Διάρκεια έκθεσης: 2–22 Δεκεμβρίου 2021. Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα–Παρασκευή 9:00–13:00, 16:00–20:00. Σάββατο 9:00-13:00

 

Σημ.: Ο χώρος παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης της εκδήλωσης, τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό στεγασμένο χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση