ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρουσίαση βιβλίου: «Ο επιστημονικός θεός», από τη Σειρά Lux Orbis

Συγγραφέας του ο Κύπριος Αιγυπτιώτης δοκιμιογράφος, Αντώνης Χριστοδούλου, ο οποίος το εξέδωσε το 1935 στην Αίγυπτο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στις 12 Ιουνίου παρουσιάζεται στη Λευκωσία το βιβλίο «Ο επιστημονικός θεός», από τη Σειρά Lux Orbis, του Κύπριου Αιγυπτιώτη δοκιμιογράφου, Αντώνη Χριστοδούλου, ο οποίος το εξέδωσε το 1935 στην Αίγυπτο. Σήμερα θεωρείται μία εξαιρετικά σπάνια έκδοση. Στο βιβλίο ο συγγραφέας πραγματοποιεί μία σφοδρή επίθεση κατά των λειτουργών της χριστιανικής θρησκείας, εξυψώνοντας παράλληλα τον ρόλο της επιστήμης και της προόδου που αυτή επιφέρει στην εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Κώστας Γουλιάμος, τέως πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, ο Γιάννος Κατσουρίδης, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ο επικοινωνιολόγος Γιώργος Πήττας. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο δημοσιογράφος και διευθυντής της Σειράς Lux Orbis Μηνάς Παπαγεωργίου.

Ο συγγραφέας

Ο Αντώνης Χριστοδούλου ήταν Κύπριος λογοτέχνης και δοκιµιογράφος της Αιγύπτου, αναπτύσσοντας την επιχειρηµατική του δραστηριότητα στην πόλη Μιτ Γαµρ. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ακριβή ηµεροµηνία της γέννησής του, παρ’ όλα αυτά είναι γνωστό πως καταγόταν από την επαρχία της Πάφου. Πέθανε στις 7 Μαΐου του 1938 στο Παρίσι, ενώ ο τελευταίος τόπος κατοικίας του υπήρξε το νεκροταφείο των Ελευθεροφρόνων (Free Thinkers) στην Αλεξάνδρεια. Η εµφάνισή του στον χώρο των γραµµάτων πραγµατοποιήθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα. Συνέγραψε τρία έργα, τα Ύµνος εις την Οκνηρίαν (1933), Δον Κιχώται επί Πηγάσσων (1934) και Ο Επιστηµονικός Θεός (1935), ενώ αρθρογράφησε σε πολλά οµογενειακά αιγυπτιώτικα έντυπα της εποχής του.

Σειρά Lux Orbis

Τα βιβλία της Σειράς Lux Orbis των εκδόσεων iWrite αποτελούν τα τελευταία επτά χρόνια μία γόνιμη πηγή προβληματισμού για τους φιλομαθείς αναγνώστες στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η Σειρά αποπειράται μέσω των εκδόσεών της να αναδείξει προοδευτικές ιδέες σύγχρονων στοχαστών, μα και λαμπρά λησμονημένα κείμενα από την εποχή της νεωτερικότητας (17ος-20ός αιώνας), με απώτερο στόχο να τεθεί στο προσκήνιο της Δημόσιας Σφαίρας η ανάγκη για τον ερχομό ενός νέου Διαφωτισμού που με τη σειρά του θα μπολιάσει την κοινωνία με ιστορικές γνώσεις και ριζοσπαστικές θέσεις, αλλάζοντάς την προς το καλύτερο.

Πληροφορίες

Πού/πότε: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Αίθουσα Newton, Αμφιθέατρο Millenium - Κτίριο 1. Δευτέρα, 12 Ιουνίου, ώρα 7:00 μ.μ.

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

«Ο συγγραφέας έφυγε εν μέσω καταλήψεων στο Κολούμπια, έντονων συζητήσεων γύρω από το μέλλον της Αμερικής και σ’ ένα κλίμα ...
Kathimerini.gr
 |  ΒΙΒΛΙΟ