ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Χαμάλη στο Σπίτι της Κύπρου

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

ΚΥΠΕ

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στο Σπίτι της Κύπρου, στην Αθήνα, η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Χαμάλη, με τίτλο «Αμερικανική δραματουργία Παρουσίαση του βιβλίου και ελληνική σκηνή (1931-1965): Eugene O' Neill, Tennessee Williams, Arthur Miller», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σοκόλη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η εκδότρια Αθηνά Σοκόλη, η οποία συντόνισε και την εκδήλωση.

Για το βιβλίο μίλησαν, ο Σάββας Πατσαλίδης, Ομότιμος Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο Κωστής Καπελώνης, σκηνοθέτης Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν.

«Το μελέτημα διερευνά τη δημιουργία της αμερικανικής δραματουργίας μέσα από τους τρεις μείζονες εκπροσώπους της, τον Eugene O'Neill, τον Tennessee Williams και τον Arthur Miller, συσχετίζοντας τα έργα τους με την κατάρρευση των εθνικών μύθων και, κυρίως, αυτόν του american dream», αναφέρεται στην ανακοίνωση από το Σπίτι της Κύπρου.

Παράλληλα, το βιβλίο προσεγγίζει τους τρεις δραματουργούς «μέσα σε ένα ευρύτερο κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο, το οποίο καθορίζεται από τις εκάστοτε πολιτικές και οικονομικές εξαρτήσεις της Ελλάδας από την Αμερική», σημειώνεται.

Μέσα από το συγκεκριμένο έργο, αναφέρεται, η Μαρία Χαμάλη «επιχειρεί να φωτίσει τις διόδους εισδοχής του αμερικανικού θεάτρου στη χώρα, να ανακαλύψει τα πρόσωπα ¬κλειδιά, και να το ερμηνεύσει σε σχέση με την πορεία πρόσληψής του σε Αμερική και Ευρώπη, αναδεικνύοντάς το σε σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του σύγχρονου θεάτρου στην Ελλάδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

«Ο συγγραφέας έφυγε εν μέσω καταλήψεων στο Κολούμπια, έντονων συζητήσεων γύρω από το μέλλον της Αμερικής και σ’ ένα κλίμα ...
Kathimerini.gr
 |  ΒΙΒΛΙΟ