ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα «Ρινίσματα» του Βαγγέλη Γέττου

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής στο Artnaldas Concept Experience, Λευκωσία

Newsroom K

Η έκρηξη ήταν ατελής:
τα μισά θραύσματα,
άστρα και πλανήτες έγιναν∙
τ’ άλλα μισά
παρέμειναν ποιήματα.

Τροχίζοντας τον χρόνο, το συνεργείο της ζωής γεμίζει ρινίσματα που παλεύουμε άλλοτε μάταια, άλλοτε επιτυχώς - αλλά πάντοτε ατελώς - να συνθέσουμε σε εικόνα. Ο Βαγγέλης Γέττος, 7 χρόνια μετά το “Προσάναμμα’’ (Εκδόσεις των Συναδέλφων, 2013), επιδίδεται σε μια δεύτερη ποιητική απόπειρα. Ένας κατακερματισμένος δρόμος με αλλόκοτη σήμανση που ωστόσο περπατούμε, χωρίς να παραιτούμαστε.

Τα “Ρινίσματα’’, με τη μικροσκοπική τους έκδοση, χωρούν σε μια τσέπη όπως ένα μισοτελειωμένο πακέτο τσιγάρων με έναν αριθμό τηλεφώνου γραμμένο πάνω του με μπλε στυλό. Όπως μια γροθιά που σφίγγει τσαλακώνοντας ένα αεροπορικό εισιτήριο. Τα “Ρινίσματα” αγωνίζονται να καταλάβουν τόσο ακριβώς χώρο όσο χρειάζονται οι μικρές και μεγάλες στιγμές για να φωλιάσουν και να επωάσουν το καινούριο άγνωστο, το ολοκαίνουριό μας λάθος.

Με αφορμή τα Ρινίσματα συνομιλούν:
● Αποστόλης Κουρουπάκης, δημοσιογράφος
● Νάσια Διονυσίου, συγγραφέας
● Αντώνης Ανδρουλιδάκης, ψυχοθεραπευτής

Αυτοσχεδιάζουν live:
● Βασιλική Κυπραίου, ηθοποιός
● Βαγγέλης Γέττος στην κιθάρα
● Ευαγόρας Μπεκιάρης στην κιθάρα

Το Artnaldas Concept Experience εμπνέεται από τα Ρινίσματα και δημιουργεί ξεχωριστά cocktails για τους φίλους και τις φίλες που θα παρακολουθήσουν το event: ‘’Δυϊκό’’ gin ’n’ tonic, Negroni ‘’Εμπιστοσύνη’’, ‘’Εν αρχή’’ Mojito, Hugo ‘’για ένα όχι’’, ‘’Οι φίλοι μου’’ Brandy Sour

Την παρουσίαση των Ρινισμάτων υποστηρίζει το Κέντρο Βιβλίου Σολώνειο. Η παρουσίαση πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο σύμφωνα με όλους τους κανονισμούς ασφαλείας.

 

Πληροφορίες

Πότε/Πού: Artnaldas Concept Experience , τη Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 στις 20:00. Αρνάλδας 2, 1060, Λευκωσία.

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22350355, https://www.facebook.com/artnaldas/

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Μέχρι σήμερα όμως έχουν πουληθεί 350 εκατομμύρια κομμάτια σε όλο τον κόσμο, ενώ YouTubers και TikTokers ανά τον κόσμο δημοσιεύουν βίντεο με τους εαυτούς τους καθώς λύνουν τον Κύβο

Ο Κύβος του Ρούμπικ

O Ούγγρος καθηγητής αρχιτεκτονικής Ερνο Ρούμπικ εξέδωσε μόλις το πρώτο του βιβλίο
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ