ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το μυθιστόρημα ''ΠΤΗΣΗ CY284'' παρουσιάστηκε στη Λεμεσό

Αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να έρθουν στο φως τα εμπιστευτικά έγγραφα της μοιραίας πτήσης

Στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης στη Λεμεσό παρουσιάστηκε χθες, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, το μυθιστόρημα «Πτήση CY 284» του Ανδρέα Χατζηκυριάκου, το οποίο κυκλοφορεί σε δεύτερη έκδοση από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Για το βιβλίο μίλησαν οι Μίμης Σοφοκλέους, επιστημονικός διευθυντής Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου, Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού και ο Σταύρος Χριστοδούλου, συγγραφέας, ενώ ο ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Λουκάς Φουρλάς, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του Ευρωκοινοβουλίου για την πτήση CY284. Οι ομιλητές εξήραν το ξεχωριστό έργο του συγγραφέα και υπογράμμισαν τον ιδιαίτερο τρόπο που ιστορικά γεγονότα και προσωπικότητες εντάσσονται στην αφήγηση, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Συγκεκριμένα ο Μίμης Σοφοκλέους εστίασε στην ενδελεχή έρευνα του συγγραφέα και επισήμανε την ιστορική και λεπτομερή γνώση που αποτυπώνεται στο έργο, το οποίο μεταφέρει τον αναγνώστη στο «τώρα» και τον βοηθά να βιώσει την εξέλιξη των γεγονότων και τη συναρπαστική πλοκή. Από την πλευρά του ο Σταύρος Χριστοδούλου εστίασε στην ικανότητα του συγγραφέα να ισορροπεί ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα, αρνούμενος να δεχτεί την απολυτότητα της μίας και μοναδικής αλήθειας, αναπτύσσοντας μυθιστορηματικούς χαρακτήρες, με φόντο τα ιστορικά γεγονότα της εποχής σε Κύπρο και Ελλάδα.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η παρέμβαση του Ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά. Ο Ευρωβουλευτής ανέφερε ότι έχει ήδη καταθέσει Γραπτή Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποία συνυπέγραψαν όλοι οι Κύπριοι και Έλληνες Ευρωβουλευτές. Το ερώτημα αφορά τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να ασκηθεί πίεση προκειμένου να αποχαρακτηριστούν τα απαραίτητα έγγραφα από τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας και να δοθεί ένα τέλος στο άλυτο μυστήριο της πτήσης CY284 και τους 66 επιβαίνοντες, αλλά και στην αγωνία συγγενών και φίλων, αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται ακόμη εν ζωή.

Απευθυνόμενος στο κοινό, ο συγγραφέας του βιβλίου, Ανδρέας Χατζηκυριάκος, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία και κυκλοφορία του έργου. Παράλληλα, ανέτρεξε στους λόγους που τον ώθησαν στη συγγραφή του βιβλίου καθώς και στην έμμεση οικογενειακή του σύνδεση με τη μοιραία πτήση CY284. Αναφέρθηκε επίσης, στο μοναδικό ταξίδι της συγγραφής, αλλά και τις προκλήσεις που επιφύλασσε η μετάβαση από τη δημοσιογραφική προς τη δημιουργική γραφή.

Το βιβλίο, 355 σελίδων, επιμελήθηκε η Πόπη Μουπαγιατζή και κυκλοφορεί σε δεύτερη έκδοση από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

«Ο συγγραφέας έφυγε εν μέσω καταλήψεων στο Κολούμπια, έντονων συζητήσεων γύρω από το μέλλον της Αμερικής και σ’ ένα κλίμα ...
Kathimerini.gr
 |  ΒΙΒΛΙΟ