ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δρ Ανδρέας Πίττας - Ένας μικρός χαιρετισμός για ένα πολύ μεγάλο άνδρα

Το κείμενο αποτελεί ένα αποχαιρετισμό στον αείμνηστο αρχαιολόγο – καθηγητή Βάσο Καραγιώργη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το ακόλουθο κείμενο από τον Δρα Ανδρέα Πίττα αποτελεί έναν αποχαιρετισμό στον αείμνηστο αρχαιολόγο – καθηγητή Βάσο Καραγιώργη.

Είχα τα τελευταία χρόνια τη μεγάλη τύχη και την ιδιαίτερη τιμή να συνεργαστώ στο Ινστιτούτο Κύπρου με τον Βάσο Καραγιώργη, ένα γίγαντα όχι μόνο της αρχαιολογίας αλλά και του ελληνικού πνεύματος γενικά.

Ο άνθρωπος αυτός έχει αγγίξει πέρα από τα μάρμαρα και τις πέτρες μας, τη γλώσσα, τον Όμηρο, τη μυθολογία - που έχομε καταργήσει εντελώς - τις παλαιότερες και νεότερες θρησκείες μας, παραμένοντας πιστός στα χώματα που τον γέννησαν, αλλά με ένα μεγάλο φανταχτερό όνομα σε όλη την Ευρώπη - αν όχι την υφήλιο ολόκληρη.

Όταν καταγράφαμε στο Ινστιτούτο τις κυπριακές αρχαιότητες στα ξένα μουσεία, κανείς δεν αρνήθηκε στον Βάσο Καραγιώργη πληροφόρηση. Το όνομά του ήταν μεγάλο παντού και η αγάπη και η αναγνώριση των συναδέλφων του επίσης μεγάλη.

Κοντά στα 500 τόσα του βιβλία και τις άπειρες δημοσιεύσεις, έγραψε για μας όλους το τελευταίο του βιβλίο: «Με τον Όμηρο στις μέρες του Κορωνοϊού».

Διαβάζοντάς το, τελούμε ένα μνημόσυνο γι’ αυτόν τον μεγάλο Έλληνα, που είχαμε όλοι μας την τύχη να γεννηθεί εδώ για να μας αντιπροσωπεύσει στον Κόσμο.

Βάσο Καραγιώργη, μακαρία η γη που σε σκεπάζει.

Ανδρέας Πίττας, Λεμεσός

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Μια συνάντηση σε ένα αεροδρόμιο οδηγεί σε μια έντονη, παθιασμένη σχέση, σε γάμο, σπίτι, δουλειά και οικογένεια - όλα φυσιολογικά ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ