ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το ΜoΜΑ κυριαρχεί στο Διαδίκτυο

Η πρώτη διαπίστωση έγινε το 2020

Kathimerini.gr

Η πρώτη διαπίστωση έγινε το 2020. Oπως δήλωσε το τμήμα μάρκετινγκ του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) της Νέας Υόρκης, μέσα στην προηγούμενη χρονιά το μουσείο κέρδισε 600.000 ακολούθους. Ετσι, συγκεντρώνει πλέον περισσότερα από 13 εκατ. άτομα που παρακολουθούν τις δημοσιεύσεις του, συμπεριλαμβανομένων περίπου 5,5 εκατ. ακολούθων στο Instagram.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, το ΜoΜΑ έχει σήμερα τη μεγαλύτερη επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σύγκριση με κάθε άλλο μουσείο παγκοσμίως και είναι ένας από τους ισχυρότερους influencers στον χώρο της τέχνης.

Οι υπεύθυνοι του τμήματος μάρκετινγκ ανέφεραν σε συνέντευξή τους (The Art Newspaper) ότι αποδίδουν την επιτυχία στην ταχύτητα με την οποία το μουσείο προσαρμόστηκε στις συνθήκες που επέβαλε η πανδημία, στο προφίλ που είχε ήδη «κτίσει» στα social media και στο αυθεντικό περιεχόμενο των δημοσιεύσεων, που ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση με τους χρήστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Δάντης στην Κόλαση, με τη μορφή του Βιργιλίου να αχνοφαίνεται στα αριστερά, όπως τους οραματίστηκε ο Ντομένικο Παλαντίνο

Η «Θεία Κωμωδία» σήμερα

Επτακόσια χρόνια από τον θάνατό του, ο Δάντης τιμάται με μια σύγχρονη εικαστική έκθεση στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο
Kathimerini.gr
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ