ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

19 εικαστικοί και ένας ποιητής συνομιλούν

«Σχεδόν» ο τίτλος της εκδήλωσης με τα έσοδα να διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Παράκεντρο και η Isnotgallery διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «σχεδόν», όπου δεκαεννέα εικαστικοί συνδιαλέγοται με την ποίηση του Πάμπου Κουζάλη, δημιουργούν και προσφέρουν το έργο τους για φιλανθρωπικό σκοπό.
Οι καλλιτέχνες επιλέγουν ένα ή περισσότερα ποιήματα από την ποιητική συλλογή «σχεδόν», η οποία κυκλοφόρησε από το Παράκεντρο τον περασμένο Οκτώβριο, συνομιλούν μαζί του/ς και αποτυπώνουν τη δική τους ματιά, τη δική τους απάντηση, τη δική τους πρόταση. Αυτή η γόνιμη συνάντηση τεχνών θα έχει ως αποτέλεσμα την αρωγή σε συνανθρώπους μας, που βιώνουν πολύ δύσκολες μέρες.

Οι καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα του Πάμπου Κουζάλη, είναι οι Κωνσταντίνος Άλφα, Σπύρος Αντωνέλλος, Κλίτσα Αντωνίου, Κατερίνα Ατταλίδου, Σπύρος Δημητριάδης, Αγγέλω Ευαγγέλου, Δώρος Ηρακλέους, Κυπριανός Κυπριανού, Γιώργος Κυριακίδης, Νεοκλής Κυριάκου, Παναγιώτης Μιχαήλ, Αντώνης Νεοφύτου, Λευτέρης Ολύμπιος, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μαίρη Πλαντ, Λούτσιο Σάββα, Λευτέρης Τάπας και Δέσποινα Φυσέντζου.

Όλα τα έργα θα εκτεθούν από τις 11 μέχρι τις 17 Μαρτίου 2016 στην Isnotgallery, η οποία παραχωρείται αφιλοκερδώς.

Όλα τα έσοδα από την πώληση των έργων και του βιβλίου θα διατεθούν στη Μητρόπολη Λεμεσού, η οποία προσφέρει καθημερινά προγεύματα/γεύματα σε άπορους μαθητές, φοιτητές και οικογένειες που έχουν άμεση ανάγκη σίτισης, καθώς και στη μη κυβερνητική οργάνωση «Αγκαλιά», η οποία παρέχει τροφή, κατάλυμα και αγάπη σε χιλιάδες πρόσφυγες που φτάνουν στη Μυτιλήνη.

Πού /πότε: Isnotgallery, Οδυσσέως 11, παλιά πόλη, Λευκωσία. Εγκαίνια Παρασκευή, 11 Μαρτίου, ώρα 19:30.. Διάρκεια έκθεσης 11-17 Μαρτίου.

 

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια θα παρουσιαστούν χαρακτικές εικονογραφήσεις μιας περιόδου 46 χρόνων, από το ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Το κοινό προσκαλείται να παρακολουθήσει τη δημιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη από τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η μεγάλη τελετή ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X