ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Imagine the roads festival 2016

Ο Δήμος Αγλαντζιάς στηρίζει ένα από τα μεγαλύτερα υπαίθρια φεστιβάλ τεχνών

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Αγλαντζιάς στηρίζει ένα από τα μεγαλύτερα υπαίθρια φεστιβάλ τεχνών της Κύπρου, το Φεστιβάλ «Imagine the roads» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στη λεωφόρο Κερύνειας. 

Το Φεστιβάλ στοχεύει στην κινητοποίηση κοινού και καλλιτεχνών για την αναμόρφωση του αστικού χώρου μέσω διαφόρων τεχνών. Φέτος, σε μια μαζική συνάθροιση κυπρίων και ξένων καλλιτεχνών, αλλά και Σχολών Καλών Τεχνών, θα δημιουργηθούν πέραν των 20 καλλιτεχνικών έργων μεγάλης κλίμακας. Πελώρια γκράφιτι στις προσφυγικές πολυκατοικίες, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις κατά μήκος της Λεωφόρου Κερύνειας, καλλιτεχνική ανακατασκευή του παλιού ρολογιού του Δήμου Αγλαντζιάς, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους θα είναι μόνο μερικά από αυτά που θα συμβούν στο φετινό Imagine the roads festival.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 10 η ώρα το πρωί έως τις 10 το βράδυ, θα υπάρχει μουσική από djs και μουσικά συγκροτήματα, ενώ στο χώρο θα υπάρχει φαγητό και bar.

Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς Κώστας Κόρτας εξέφρασε την ικανοποίησή του που για άλλη μια χρονιά διεξάγεται το Φεστιβάλ Imagine the roads, και ανέφερε «…το Imagine προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους κατοίκους αλλά και στο ευρύ κοινό να συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία παραγωγής τέχνης, στην πιο παρεμβατική της μορφή… όταν οι τέχνες του δρόμου πραγματικά αναβαθμίζουν την αισθητική της περιοχής. Ευελπιστούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα δώσουμε χρώμα σε μια ομολογουμένως παραγκωνισμένη περιοχή, αυτή των προσφυγικών κατοικιών…».
Περιμένουμε, όλους εσάς για να ομορφύνουμε μαζί το αστικό περιβάλλον, την πόλη μας.

Πότε/πού: Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 / 10:00 – 22:00, λεωφόρος Κερύνειας.

 

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση